Blog

5x betoverende lichtfestivals in Nederland

04 Nov 2021  |  Inspiratie

Als we naar één ding uitkijken in de winter, dan zijn het wel de vele lichtfestivals. Heerlijk lopen door gezellige steden met honderden lichtjes om je heen en een warme chocolademelk (of glühwein ;) in de hand. Dat klinkt toch gewoon als het ultieme winteruitje? Wij zetten 5x betoverende lichtfestivals in Nederland voor je op een rij.

1. Glow Eindhoven

Om alvast in de wintersferen te komen vindt er in Eindhoven deze maand al een lichtfestival plaats. Bij GLOW laat je je door het licht verplaatsen. Er wordt bij dit evenement namelijk geen route uitgestippeld, maar alleen de locaties van de lichtkunstwerken worden prijsgegeven. Zo laat je je dus verplaatsen door het licht. En wat is het leuke aan het hebben van geen route? Je kunt de stad goed leren kennen! Zo zal je nieuwe plekken ontdekken, mensen ontmoeten en natuurlijk leuke cafés en restaurantjes verkennen om tijdens je wandeling neer te strijken. Extra leuk: op de TU Eindhoven is er voor GLOW een prachtige water- en lichtshow te zien met behulp van satellieten. Een echte must-see!

GLOW Eindhoven | 6 november 2021 t/m 13 november 2021 | Gratis toegang

Lekker na het lichtfestival niet meer de trein of auto hoeven pakken? Kom overnachten in hartje Eindhoven bij Crown Hotel in Eindhoven!

GLOW Eindhoven.jpg

2. Magisch Maastricht

De komende maanden wordt Maastricht nog magischer dan het al is. Tijdens deze periode wordt de hele stad versierd met lichtjes en er zijn drie routes te lopen, zodat jij drie avonden lang kunt genieten van Magisch Maastricht. Speciaal voor de stelletjes is er een 'Romantische route' (die heus wel net zo leuk is om met vrienden of familie te bewandelen). Ook is er een route door het Sphinxkwartier, die door de combinatie van industriële wijk en een historische haven met duizenden lichtjes is prachtig om te zien. En dan is er nog de 'Wyck route' die door de meest charmante buurt van de stad loopt.

Magisch Maastricht | 15 november 2021 t/m 1 januari 2022 | Gratis toegang

Wist je dat Designhotel Maastricht zich middenin de buurt Wyck bevindt? Blijf na je bezoek aan Magisch Maastricht heerlijk overnachten.

Lichtfestivals-Nederland-image-1.jpg

3. Amsterdam Light Festival

Dat Amsterdam mooi is was je vast al langer bekend, maar tijdens het Amsterdam Light Festival is de stad gewoonweg betoverend. Dit jaar bestaat het Light Festival alweer 10 jaar en daarom keren alle favoriete lichtkunstwerken terug! Ideaal voor als je een vorige editie hebt gemist. De hele stad is versierd: gebouwen, pleinen en in, op en over de grachten. En weet je wat nu zo leuk is? Je kunt de lichtkunstwerken niet alleen te voeten ontdekken, maar je kunt ook met een rondvaartboot! Wat het Light Festival dit jaar daarnaast nog eens extra bijzonder maakt, is dat er een platform wordt geboden aan maatschappelijke problemen zoals eenzaamheid bij ouderen en kinderarbeid. Kortom, zet deze maar alvast op je to-do voor deze winter.

Amsterdam Light Festival | 2 december 2021 t/m 23 januari 2022 | Tickets vanaf €7,50 p.p.


Lekker genieten van al dat moois in Amsterdam en er meteen een trip van maken? Een van onze 6 Eden Hotels in Amsterdam past zeker bij je!

Lichtfestivals-Nederland-Amsterdam-Light-Festival-image-1.jpg

4. Scheveningen Light Walk

Gek op een lekker stuk wandelen? Dan ga jij de Scheveningen Light Walk zeker leuk vinden! Op 11 december wordt de Scheveningen Light Walk georganiseerd. De Light Walk is een van de leukste wandelevenementen en er worden wel 8000 deelnemers verwacht dit jaar. Je kunt kiezen uit een route van 7, 12 of 18 km die langs de meest mooie en prachtig verlichte plekken komt. Onderweg zijn er lichtgevende en muzikale acts uit het binnen- en buitenland en lekkere hapjes en drankjes te vinden. Voor kinderen is deze Light Walk ook echt aan te raden, de route gaat namelijk dwars door Madurodam heen!

Scheveningen Light Walk | Afgelast 

Na die wandeling wil je natuurlijk lekker uitrusten in een hotel en wat is daar nu een betere locatie voor dan het Babylon Hotel, pal naast het Centraal Station?

Light walk scheveningen-Scheveningen-Light walk-light walk den haag.jpg

5. Rotterdam Night Walk

Niet alleen Scheveningen heeft een Light Walk, ook Rotterdam heeft er een! Op 27 december is het weer tijd voor de Rotterdam Night Walk. De Night Walk van 6 of 12 km loopt door de sfeervol verlichte straten van de binnenstad. Ook tijdens deze route kom je langs mooie lichtkunst en verschillende muziekoptredens. Leuk detail: aan het einde van de route krijg je een mooi aandenken. Zo vergeet je deze magische nacht nooit meer!

Rotterdam Night Walk | 27 december 2021 | Tickets vanaf €21,00 p.p.

Na de Light Walk heerlijk relaxen in een fijne hotelkamer? Het Savoy Hotel Rotterdam in het hippe Hoogkwartier (om de hoek van de Markthal) is de perfecte plek om te overnachten.

rotterdam night walk-night walk-night walk rotterdam-rotterdam.jpg

Wat zijn er toch veel prachtige licht festivals in Nederland! Naar welk lichtfestival ga jij deze winter?

Deel dit artikel: