Blog

7x verborgen groene plekken in Amsterdam

01 Mrt 2021  |  Inspiratie, Zien & Doen

Nog nooit eerder was onze hoofdstad zo rustig als nu. Het voelt op sommige plekken bijna alsof je Amsterdam even helemaal voor jezelf hebt. En hoewel het Vondelpark meer dan fijn is, staat Amsterdam bol van de groene oases die lang niet iedereen kent. We laten je 7 verborgen groene plekken in Amsterdam zien.

1. Park Frankendael

De kunst‐ en cultuurtuin van de Watergraafsmeer, Park Frankendael, heeft twee historische tuinen, een zonneweide en moeras en is de laatste 17e-eeuwse buitenplaats van Amsterdam. Het park staat bekend om de ultraromantische setting, dankzij de imponerende waterpartijen en stijlvolle voetgangersbruggen. 

Park Frankendael

2. Natuurpark Vrije Geer

Natuurpark Vrije Geer is een klein groengebied (4 hectare), vlakbij het dorp Sloten en écht een verborgen pareltje. Het is een laatste restant van het veenweidegebied, een gebied dat zich vroeger uitstrekte tussen Amsterdam en Sloten. De Vrije Geer vormt een belangrijk onderdeel van de Groene AS, een ecologische verbinding tussen Amstelland en Spaarnwoude. Je kunt in het natuurpark talloze diersoorten spotten, maar het is bovenal een heerlijke groene plek om even volledig tot jezelf te komen.

3. Rembrandtpark

Het Rembrandtpark ligt in Amsterdam Nieuw-West en is een geweldig stadspark om lekker doorheen te wandelen of om uitgebreid neer te strijken. In het park vind je naast grasvelden, speelplaatsen en vijvers de alleroudste kinderboerderij van Amsterdam .

Rembrandtpark

4. Schellingwouderpark

Dit stadspark in Amsterdam-Noord van ongeveer 10 hectare groot biedt een geweldig uitzicht over het binnenIJ en vooral: heel veel rust en ruimte. Vergaap je aan uitgestrekte weilanden en tientallen bloemsoorten binnen de ring.

5. Amsterdamse bos

Voor locals een begrip, maar voor de niet-Amsterdammers misschien toch nog wel een groene verrassing: in dit grote bos buiten het centrum kun je alle kanten op. Maak een lange wandeling, neem een kijkje bij de geitenboerderij of trek lekker naar het strandje.

Amsterdamse Bos

6. Het Geuzenbos

Het Geuzenbos ligt in de Grote IJpolder, verscholen tussen Halfweg en het Westelijk Havengebied, en is een waar natuurpareltje waar je elk jaar meer diersoorten kunt spotten. Je begeeft je hier in een rijk natuurgebied waar je in alle rust rond kunt struinen tussen het wild.

7. Oosterpark

Minder druk dan het Vondelpark en Westerpark en een paar jaar geleden nog helemaal vernieuwd. Bij het Oosterpark in Amsterdam kun je zonder problemen een dag lang relaxen, lekker langs het water of op het grote veld. 

Oosterpark

Wist je dat Eden Hotels zes hotels in Amsterdam heeft, met ieder een geheel eigen charme? Vanuit onze hotels ben je in een mum van tijd bij deze groene oases, vooral wanneer je een fiets huurt. Ontdek ze allemaal!

Deel dit artikel: