Blog

De fijnste city spa's in Nederland

10 Aug 2018  |  Zien & Doen

Tijdens een citytrip of staycation is het wel zo goed om af en toe even goed je rust te pakken. Dus waarom zou je het niet gelijk gewoon héél erg goed doen en een bezoek plannen aan een spa? Wij brengen de allerfijnste city spa's in Nederland voor je in kaart.

PHOTO header: © Agua

Five City Spa

Bij Five City Spa - te vinden in Amsterdam én Utrecht - draait alles om je vijf zintuigen. Reken dus maar dat al die zintuigen geprikkeld worden tijdens je bezoek aan deze lichte, frisse salon. Van de massages tot aan de relaxte gezichtsbehandelingen. Zo kun je bijvoorbeeld voor tijdens je behandeling je eigen muziek en geurolie kiezen en kom je daarna even bij met je zelf geselecteerde thee. Relaxen maar!

Five City Spa Amsterdam | Eerste Jacob van Campenstraat 39

City-spa-nederland-image-4.width-1986 (1).png

PHOTO: © Five City Spa

Na zo'n dag spa slaap je toch het allerlekkerst in een XL-hotelbed. Bij onze vijf hotels in Amsterdam sluit je de dag gegarandeerd goed af. Of wat dacht je anders van een lekkere lunch of diner bij één van onze restaurants?

FloatCenter Babylon

Een héle andere soort spa is FloatCenter Babylon in Den Haag. Hoewel je er ook kunt rekenen op zalige massages, hammam en een sauna, draait het hier met name om het floatconcept. Ofwel: gewichtloos en zonder prikkels drijven op Epsomzout water in een speciale floatroom. Een bijzonder effectieve ontspanningsmethode, want één uur floaten staat gelijk aan vijf(!) uur slapen. Een slechte nacht gehad? Dan float je toch gewoon even lekker bij. Dat zijn pas siësta's... En raad eens? Gasten van Babylon Hotel Den Haag krijgen €10 euro korting op een single floating sessie.

FloatCenter Babylon Den Haag | Koningin Julianaplein 153

City-spa-nederland-image-5.width-1986 (1).png

Na je bezoek aan FloatCenter Babylon wandel je in een mum van tijd direct door naar Babylon Hotel Den Haag. Maak er gelijk een weekendje Den Haag van of kom lekker ontbijten, lunchen of dineren bij The Living Room.

Agua

Weekendje Eindhoven op de planning staan? Vergeet dan zéker niet om een bezoek te brengen aan city spa Agua. Een spa die niet voor niets door de National Geographic Traveller- the Spa & Wellness Collection wordt omschreven als 'the perfect little hideaway.' In de stijlvol ontworpen spa kun je terecht voor de nodige dosis ontspanning door massages, whirlpools, stoomcabines of door lekker te relaxen op het juweeltje van een dakterras. Goed om te weten: er wordt in Agua gewerkt met de beste producten en aan de hand van de laatste technologieën en trends uit New York, Parijs en Londen.

Agua Eindhoven | Wilhelminaplein 17

City-spa-nederland-image-2.width-1986 (2) (1).png

PHOTO: © Agua

Geen stad met zoveel internationale allure als Eindhoven, aldus National Geographic Traveller. En zo denken wij er ook over! Er valt hier zoveel te ondernemen (en te relaxen) dat je er net zo goed een weekend Eindhoven van kunt maken. En laat het stijlvolle Crown Hotel Eindhoven nu extreem centraal in de stad liggen...

Hamam Het Oosten

Je baden in luxe (én ook daadwerkelijk in een bad/jacuzzi) doe je in Hengelo bij Hamam Het Oosten. Bij deze extreem fijne spa kun je jezelf trakteren op een flinke selectie aan massages en beauty behandelingen. Ga voor een ontspannend Hamamritueel of trek je even lekker terug in één van de sauna's.

Hamam Het Oosten Hengelo | Torenlaan 54

City-spa-nederland-image-6.width-1986 (1).png

PHOTO: © Hamam het Oosten

Weekend Hengelo in de planning? Bij City Hotel Hengelo heb je alle highlights binnen handbereik. Handig: het hotel ligt op 2 minuten lopen van het centraal station. Liever met de auto? Je kunt de auto tegenover het hotel parkeren bij openbare parkeergarage De Beurs.

The Spa

In hartje Maastricht huist The Spa, een city spa die je ongetwijfeld weer even hélemaal in de relaxmodus brengt. Want met faciliteiten zoals een Finse sauna, stoomcabine, whirlpool en een gigantische keuze uit verschillende beauty treatments en massages kun je niet anders dan ontspannen. De mooie design setting zorgt voor het kersje op de taart.

The Spa Maastricht | Scharnerweg 149-A

City-spa-nederland-image-3.width-1986 (1).png

PHOTO: © The Spa

Geen fijner hotel in Maastricht om je spa dag af te sluiten dan Designhotel Maastricht. Vergaap je aan het mooie decor terwijl je ondertussen na geniet van je relaxte dag. Ben je met de trein? Het hotel ligt in Wyck, zo'n beetje naast Maastricht Centraal, waardoor je in een mum van tijd de hele stad kunt verkennen.

Nu wil je een dagje spa ook natuurlijk wel zen afsluiten. Relaxt in een hotel met een XL-bed, en de volgende dag in de watten gelegd met een overheerlijk ontbijtje op bed. Eden Hotels vind je in een tal van grote- en middelgrote steden in Nederland. Van vijf hotels in Amsterdam tot aan hotels in Eindhoven, Groningen en Maastricht!

Deel dit artikel: