Blog

Hotelnacht Amsterdam 2019: de allerleukste events

09 Jan 2019  |  Zien & Doen

Amsterdammers opgelet! Tijdens het weekend van de Hotelnacht Amsterdam 2019 op zaterdag 19 en zondag 20 januari loopt Amsterdam over van de leuke feestjes en to-do's. Wij zetten de allerleukste en niet-te-missen events bij onze hotels en restaurants voor je op een rij.

Zaterdag 19 januari

American Winter BBQ @ American Hotel Amsterdam

Het terras van het American Hotel aan het Leidseplein vormt op zaterdag het decor van een overheerlijke winterse BBQ. Zoals het een Amerikaanse style barbecue betaamd kun je rekenen op de beste burger in town en wordt er afgesloten, met natuurlijk, marshmellows. Warm je aan de barrels en de extreem smakelijke Moldavische rode wijn die wordt geschonken.

Waar: American Hotel Amsterdam
Tijd: 18.00 tot 20.00 uur

*Alleen toegankelijk met Hotelnacht Ticket. Bemachtig de laatste plekjes via info@cafeamericain.nl. Bijkomende kosten voor hamburger & marshmellows: 17,50 euro.

PHOTO: Hotelnacht Amsterdam
Blind Wine Tasting  @ The Manor Amsterdam

Kun jij het verschil proeven tussen een Amarone en een Barolo? Hoewel wijnproeven sowieso al een kunst is, maakt The Manor Amsterdam het nog iets uitdagender. Hoe dan? Door het in het donker te doen! Durf jij dan nog steeds te claimen dat je het verschil tussen een witte en een rode wijn proeft? Onder leiding van een vinoloog proef je in een donkere kamer van The Manor Amsterdam de  allermooiste Italiaanse wijnen, .

Waar: Camera Privata in The Manor Amsterdam
Tijd: 15.00 tot 19.00 uur

*Dit evenement is toegankelijk met Hotelnacht Ticket. De bijkomende kosten zijn 15 euro, inclusief welkomstdrankje, een klein hapje en de proeverij van wijnen. Voor deze blind-tasting is een reservering noodzakelijk. Er zijn 5 shifts, dus geef aan bij welke shift je aan wilt schuiven. Reserveren kan hier.

PHOTO: Hotelnacht Amsterdam


Enjoy your Flight Hotelnacht Diner @ Enoteca

Met het Enjoy your Flight Hotelnacht Diner van The Manor Amsterdam's Enoteca word je getrakteerd op een ‘vlucht’ door de keuken van Enoteca. Bij het overheerlijke Italiaanse restaurant van The Manor kun je die avond rekenen op een wel heel bijzonder driegangen-keuzemenu, dat extra lekker smaakt met de wijnen die geschonken zijn tijdens de Blind Wine Tasting. De kosten bedragen 35 euro per persoon, exclusief de wijnen.

Waar: Enoteca
Tijd: 18.00 tot 22.00 uur

*Om deel te nemen aan het diner moet je wel even reserveren. Gebruik hiervoor dit formulier en geef aan hoe laat je wilt reserveren.


Kick-off Moord in ARTIS drinks & bites @ The Birdhouse Amsterdam

Aanstaande zaterdag kun je voor de allerlaatste keer Moord in ARTIS beleven. En nog leuker: bij The Birdhouse Amsterdam, het hippe restaurant recht tegenover ARTIS, vindt er om 15.00 uur een kick off met snacks en drankjes plaats.

De luisterthriller Moord start om 17.00 uur in ARTIS. Je wordt met de luisterthriller in het schemerduister door het hele park geleid. Je volgt een telefoongesprek tussen een stagiair en verslaggever die samen onderzoeken wat nu die onverklaarbare geluiden in het park zijn. Totdat de journalist ineens spoorloos verdwijnt… Ondertussen hoor je de uilen roepen, de wolven huilen en fazanten in de struiken ritselen.

Als je het Amsterdamse Hotelnacht arrangement van The Birdhouse reserveert neem je deel aan Moord van ARTIS én kun je van tevoren terecht bij The Birdhouse voor een welkomstdrankje en snack. Let wel: het maken van een reservering is verplicht en kan gemaakt worden door te mailen naar info@thebirdhouse.nl.

Waar: The Birdhouse Amsterdam
Tijd: 15:00 tot 17:00 uur

Zondag 20 januari

Flamingo-borrel @ The Birdhouse Amsterdam

Time to flamin-go! In The Birdhouse Amsterdam, de hippe hotelbar aan de overzijde van de Flamingo-vijver van Artis, kun je op zondagmiddag terecht voor overheerlijke (én Instagrammable) Flamingo-cocktails en mocktails. Mét of zonder alcohol dus. En nog leuker: op vertoon van je polsbandje krijg je ook nog eens een kekke Flamingo gadget mee!

Waar: The Birdhouse Amsterdam
Tijd: 12:00 tot 19:00 uur

PHOTO: Hotelnacht Amsterdam

Ben je nieuwsgierig naar al onze hotels en restaurants in Amsterdam? Bekijk ze hier!

Deel dit artikel: