Blog

Trending Instagram hotspots in Nederland

13 Jun 2018  |  Inspiratie

Iedere dag verlekkeren we ons aan de nodige dosis fijne kiekjes op Instagram. Maar waar in Nederland vind je nu precies die Instagram-waardige adresjes, lekkerheden en fotogenieke muurtjes? Wij brengen de trending Instagram hotspots in Nederland van nu voor je in kaart.

Hortus Botanicus, Amsterdam

Alles wat botanisch is doet het goed op Instagram. Geen verrassing dan ook dat Hortus Botanicus een flinke hit is op het medium. Geniet hier van het oogverblindende groen, terwijl je ondertussen wat goede shots maakt. 

Ree7 Amsterdam, Amsterdam

Je kunt haast geen Instagrammer meer volgen en je ziet ze voorbij komen: de glorieuze en rijkelijk gedecoreerde shakes van Ree7 uit de 9 Straatjes Amsterdam. En toegegeven: wij krijgen er ook trek van.

Instagram hotspots in Amsterdam genoeg! Ze allemaal ontdekken? Maak er gewoon een citytrip Amsterdam van! In Amsterdam vind je verschillende Eden Hotels met ieder z'n geheel eigen charme. 

Van Wonderen, Amsterdam

Al net zo'n viral snack op Instagram is de Van Wonderen stroopwafel. Snappen we best, want Van Wonderen is namelijk niet je gebruikelijke stroopwafelwinkel. Je vindt hier stroopwafels in allerlei soorten en kleuren, waarvan veelal één helft gedoopt is in chocolade en gedecoreerd wordt met uiteenlopende toppings. Denk maar aan: m&m's, marshmallows, caramel, stukjes oreo...

Wake me up when I'm famous, Amsterdam

In de Pijp in Amsterdam vind je sowieso al een rijkelijke hoeveelheid aan (Instagram) hotspots, maar de onder toeristen bekende ‘wake me up when I’m famous’-muur is toch wel een uitblinker.

Jan Luyken Hotel Amsterdam

Het splinternieuwe Jan Luyken Hotel Amsterdam is letterlijk een lust voor het oog. Niet zo gek dan dus ook dat je kiekjes in dit hotel in Amsterdam Oud-Zuid het heel goed doen op menig Instagram feed.

De Avocadoshow, Amsterdam

De avocado speelt al jaren de hoofdrol in vele Instagram feeds, maar met de komst van de Avocadoshow in Amsterdam is dat alleen maar toegenomen. De Avocadoshow staat -zoals je waarschijnlijk al een beetje kon raden- volledig in het teken van het groene goud. En dat levert niet alleen lekkere gerechten op, maar ook goede plaatjes.

Cortenaer, Den Haag

Ook Den Haag is flink wat Instagram-pareltjes rijk. Eén daarvan is Cortenaer, een restaurant in het Zeeheldenkwartier waar door z'n industriële looks de Instagrammers niet weg te slaan zijn.

Pistache Café, Den Haag

Haagse locals weten het allang. Deze pistache groene ontbijt- en lunchtent is een échte hotspot en vormt ook nog eens een feilloos decor voor je feed. Ook niet onbelangrijk: je kunt er extreem lekker (en gezond) eten.

Coffeelab UC

Coffeelab is in Eindhoven de ontmoetingsplek voor de urban explorers en heeft een beetje een Berlijn/New York/ London vibe. De quotes en plafondplanten maken het tot een welkom adresje voor Instagrammers.

Wat dacht je ervan om eens een citytrip Den Haag of Eindhoven in te plannen?  Ontdek de hotspots van de Hofstad of Designstad en combineer het met een overnachting in een net zo Instagram-waardig hotel. 

Van Aken, Den Bosch

Restaurant van Aken, te vinden in Het Werkwarenhuis, is met het barbieroze decor ook al zo'n regelrechte Instagram-hit. Je kunt er lunchen en in het weekend wordt er flink gedanst. Maar in het kader van dit lijstje het allerbelangrijkste: je kunt hier talloze mooie Instagram foto's schieten.

Het Concerthuis, Groningen

Ook Groningen barst van de Insta-favoriete adresjes. Een uitspringer moet wel het Concerthuis zijn. Een wel héle Instagrammable hotspot waar stiekem onze dromen toch wel een beetje uitkomen. Denk: ontbijten met pizza en dineren met gebak. Fan van speciaalbiertjes? Vraag dan naar de 'secret stash'...

De Brandweerkantine

In deze voormalige brandweerkazerne in Maastricht word je niet alleen verrast door gerechten gemaakt van seizoensproducten, maar ook door een héél charmant decor. De ideale Instagram-setting, dus.

In Maastricht en Groningen valt er zóveel te ontdekken dat je het haast niet allemaal in één dag kunt doen. Dus waarom zou je er geen citytrip Maastricht of stedentrip Groningen van maken? In onze hotels vertellen de locals je alle niet-te-missen ins en outs van de stad. Dus ja: ook de Instagram hotspots delen we graag met je.

Mis jij hier nog wat Instagram hotspots? Laat het ons weten!

Deel dit artikel: