Blog

De leukste evenementen om deze kerst te bezoeken

16 Okt 2018  |  Inspiratie, Zien & Doen

Een paar keer met je ogen knipperen en daar zijn ze alweer; de feestdagen. De hoogste tijd om plannen te smeden dus! Om het je net even iets makkelijker te maken hebben wij een verzameling voor je gemaakt van de leukste evenementen rondom en tijdens kerst 2018.

PHOTO header: © Expedia

Amsterdam

Dineren bij de WinterParade

Van 20 t/m 29 december kun je in de Zuiderkerk terecht voor een diner waarbij je ondertussen vermaakt wordt met muziek, theater en dans. Niet zomaar een diner, want bij de WinterParade schuif je aan bij een 120 meter lange tafel en kun je je ondertussen vergapen aan hoe de koks en de serveersters samen met de artiesten op tafel klimmen om je maaltijd te bereiden en serveren. Na het diner kun je de avond feestelijk afsluiten met een silent disco op tafel. Als dat geen goed feestje wordt...

PHOTO: © Marjolijn van Dijk via Parool

Ugly Sweater Run

Op zaterdag 15 december organiseert hardlooporganisatie Running Matters een 5 kilometerloop door het Vondelpark. Een serieuze foute kersttruien run, welteverstaan. En dat is niet het enige wat er die dag bij het Vondelpark te ondernemen valt. Zo kun je die dag ook rekenen op een Winterwonderland bij Groot Melkhuis (mét sneeuw), een Best Dressed-wedstrijd (de meest foute kersttrui wint een prijs) en een afterparty waarbij de kerstknallers uit de speakers zullen knallen en warme chocomelk in overvloed is. Van ieder startbewijs voor de Ugly Sweater Run gaat er €1 van de opbrengst naar Save the Children, dat zich inzet voor kinderen in nood. Daarnaast kun je tijdens het event herenkleding doneren aan Amsterdamse dak- en thuislozen.

PHOTO: © Ugly Sweater Run

Amsterdam Light Festival

Jaarlijks worden de binnenstad en de Amsterdamse grachten letterlijk in de schijnwerpers gezet door het Amsterdam Light Festival. Van 29 november 2018 tot 20 januari 2019 kun je door heel Amsterdam de lichtkunsten van gevestigde jonge kunstenaars bewonderen en zijn er speciale rondvaarten en wandelroutes uitgezet.

Schaatsen op het Museumplein

Geen stad waar je rondom de kerstdagen zoveel kunt ondernemen als Amsterdam. Zo kun je vanaf 17 november 2018 tot 3 februari 2019 bij het Museumplein met het Rijksmuseum als backdrop het ijs van de baan schaatsen bij Ice*Amsterdam. Liever kijken dan het zelf op het schaatsen zetten? Naast de baan valt er genoeg cultuur te snuiven, te eten en te shoppen. 

Maastricht

Intocht Kerstman

Op vrijdag 7 december maakt de Kerstman officieel zijn intocht in Maastricht. En één ding kunnen we je verzekeren: met een stoet van elfjes, lichtwagens, sprookjesachtige figuren, paarden en wagens en allerlei ander vermaak levert dat een bijzonder betoverend plaatje op. Met zijn magische gevolg trekt de Kerstman de hele stad door om uiteindelijk bij het Huis van de Kerstman op het Vrijthof te arriveren.

Magisch Maastricht

Daarnaast staat Maastricht van 1 t/m 31 december ook nog eens hélemaal in het teken van de kerstsfeer door Magisch Maastricht. Zo vind je op het Vrijthof een gigantisch reuzenrad, kerstmarkt vol Limburgs lekkers en een idyllische 'Almhütte' waar er geschaatst kan worden.

Den Haag

Royal Christmas Fair

Ook in Den Haag valt er heel wat te ondernemen rondom de kerstdagen. Want wat dacht je van de niet-te-missen kerstmarkt Royal Christmas Fair Den Haag, waarbij je te midden van het Binnenhof, ambassades, musea en alle winkelgebieden je kunt verlekkeren aan talloze stands? Je vindt de kerstmarkt van 14 t/m 23 december op het romantische Lange Voorhout in het centrum van Den Haag. 

Krijg met het ultieme kerstgevoel in Koninklijk Den Haag met het speciale kerst arrangement van Babylon Hotel Den Haag. Een overnachting, uitgebreid ontbijtbuffet, een 4-gangen diner én gratis gebruik van de minibar. Met het hele gezin in de familiekamer of super comfortabel in een Superior kamer. En dat alles vanaf €87,50 per persoon. 

Vanaf €87,50 Per persoon
Kerst periode 2018 / 2019

Kerstarrangement

Bekijk arrangement

Rotterdam

IJsvrij Park Festival

Voor de tweede keer alweer wordt in Rotterdam het IJsvrij Park Festival georganiseerd. Van 30 november 2018 t/m 6 januari 2019 vind je midden in Het Park bij de Euromast een super romantische overdekte ijsbaan (denk: de ijsbaan van Central Park). Niet op de minste plek van Rotterdam dus, waardoor het ook geen wonder is dat Lonely Planet de ijsbaan eerder al verkoos tot één van de drie mooiste van Europa. De ijsbaan is nóg groter dan vorig jaar en midden op het ijs zal er een ‘IJsvrij-Kantine’ pronken waar met de schaatsen aan een glühwein of warme choco kan worden gedronken. Ook is er een IJsvrij-Café waar je je niet alleen tegoed kunt doen aan een lekkere stamppot, maar waar er ook lekker kneuterig kan worden geklaverjast of bingo worden gespeeld. Ieder weekend kun je rekenen op een programma met muziek, theater en vooral veel sfeer.

PHOTO: © IJsvrij Park Festival

Groningen

Kerstmarkt in de Martinikerk

Op 15 december moet je in Groningen zijn. Dan kun je in de imponerend mooie Martinikerk namelijk terecht voor dé Kerstmarkt van Groningen. En dat levert best een sprookjesachtig plaatje op, kunnen we je vertellen. Beeld je maar eens in hoe een lichtshow op de gebrandschilderde ramen van de kerk oplevert. Er zullen talloze kraampjes met lekkernijen te vinden zijn en geheid dat je er cadeaus kunt scoren voor onder kerstboom. Oh, en natuurlijk kun je je flink tegoed doen aan glühwein of warme chocolademelk. Genoeg te doen dus!

Leeuwarden

In het teken van Charles Dickens 

Op 15 en 16 december staat Leeuwarden in het teken van Charles Dickens. Op de 15e en 16e van december zal de binnenstad als decor fungeren van de allereerste (Leeuwarder) Charles Dickens Dagen. Acteurs zullen op die dagen in de huid kruipen van personages uit de Dickens’ boeken, zoals Scrooge, Oliver Twist, Fagin en de Dievenbende. Een levende kerststal, kerstkramen en -koren, oude ambachten en het Winter Wonderland op het het Oldehoofsterkerkhof vormen het kersje op de taart. Oh, en vergeet ook vooral niet even bij het Oranje Hotel Leeuwarden binnen te lopen voor hapje of drankje met een Engelse touch,

Photo credit: ANP

De hele maand December staat bij Leeuwarden, de Culturele Hoofdstad van 2018, in het teken van de feestdagen. Kom lekker kerstshoppen of bezoek de tentoonstelling van Rembrandt en Saskia.  Trakteer jezelf op een heerlijke nachtrust en laat je verwennen in Brasserie Oranje met een uitgebreid ontbijtbuffet en overheerlijk diner. 

Vanaf €85,00 Per persoon

Eindhoven

In het licht van... kerst

Van schaatsen in je foute kersttrui tot aan een stille nacht silent disco: in Eindhoven is er zóveel leuks te doen tijdens en rondom de kerst dat je er bijna spontaan keuzestress van krijgt. Toch is juist goed om in alle hysterie van de feestdagen even een moment van bezinning in te plannen. En laat je daarvoor nu in Eindhoven moeten zijn. Schrijfster Anna Enquist zorgt samen met vocaal ensemble Silbersee op vrijdag 21 december voor een sfeervolle avond met verhalen en bespiegelingen van de dingen die ons bezig houden, in woord en muziek. 

Eindhoven leent zich bij uitstek om de feestdagen door te brengen. Steek zo de straat over voor een film naar keuze en relax daarna in een luxe executive kamer met een glaasje bubbels. De volgende dag kun je lekker uitslapen of nog even de stad in om te winkelen, de kamer hoef je namelijk pas om 14:00 uur te verlaten.

Vanaf €59,50 Per persoon

Of je er nu rondom of tijdens de feestdagen met je gezin, vrienden of met je partner tussenuit wilt: bij onze hotels in alle leuke steden in Nederland wordt het gegarandeerd a december to remember. Bekijk zelf waar onze hotels allemaal zitten door op de button hieronder te klikken!

Deel dit artikel: