Persbericht

Sjoerd Dijkstra introduceert eigen private wine label

03 Okt 2019

Vanaf oktober 2019 kan in alle Eden Hotels worden genoten van nog meer kwaliteit, zorg en aandacht. In het wijnglas. Le Capitan is de naam van de nieuwe open wijn die nu door Eden geschonken wordt. Deze bijzondere private label wijn is het resultaat van een hechte samenwerking tussen Eden Hotels en wijnimporteur LFE.

De naam – de kapitein – verwijst naar Sjoerd Dijkstra, die net als de stuurman op een schip keer op keer richting gaf aan het familiebedrijf Eden Hotels. Le Capitan wordt in een rode en een witte variant geproduceerd en gebotteld door Castel, de grootste wijnproducent van Frankrijk en het moederbedrijf van LFE.

IMG_2381.jpg

Wijn met karakter

Met het oog op de gast hebben Eden Hotels en LFE twee wijntypen geselecteerd die geschikt zijn voor een breed publiek, zonder in te boeten aan karakter. Het etiket en halslabel, met een afbeelding van Sjoerd Dijkstra, heeft een ingetogen en chique ontwerp en zowel de witte als de rode wijn is van uitstekende kwaliteit. Le Capitan Sauvignon Blanc is aromatisch en open, met een bloemige geur en een frisse smaak. Rijp fruit als gele appel, meloen, perzik en wat citrus in de afdronk, maken het tot een sappige en verkwikkende wijn. Le Capitan Merlot is een rijpe, bijna paarskleurige wijn met noten van bramen, zwarte bessen en vijgen. Met de volle, ronde en zachte smaak is dit de juiste keuze voor wie de voorkeur geeft aan rood.

Traditie van zorg en aandacht

Eden-grondlegger Sjoerd Dijkstra is trots op ‘zijn’ nieuwe wijn: “Het gebeurt natuurlijk niet elke dag dat je je gezicht terugziet op een wijnfles, maar nu dat in mijn geval wel gebeurt, ben ik blij dat het op Le Capitan is. Bij Eden onderscheiden we ons graag. We gaan voor kwaliteit en karakter, maar ook voor unieke details die een verblijf bij ons net dat beetje extra geven. Nog wat meer bijzonder maken. Een private label wijn past perfect in die traditie van zorg en aandacht. De wijn is geselecteerd door een deskundig proefpanel en helemaal in lijn met de service die onze gasten van ons verwachten en de kwaliteit die we hen willen bieden. En omdat zowel Eden als LFE het maatschappelijk verantwoord ondernemen hoog op de agenda hebben, drink je bij ons nog duurzaam ook!”

Deel dit artikel: