Ons verhaal

Sjoerd Dijkstra Foundation

Header photo credits: © A Beautiful Mess on Design for Migration

De start van de foundation

Bij zijn afscheid als actief hotelier in 2007 had Sjoerd Dijkstra het idee om een stichting op te richten waarmee jonge mensen in het “prachtvak” van hotelier, zoals hij het graag noemt, een goed uitzicht op een succesvolle carrière kon worden geboden. Dat was de start van de Sjoerd Dijkstra Eden Hotels Foundation, die ter gelegenheid van zijn afscheid en tegelijkertijd van zijn 50 jarig jubileum werd opgericht.

De foundation nu

Waar voorheen vooral de nadruk lag op het helpen van studenten in het hoteliers vak, zet de Sjoerd Dijkstra Eden Hotels Foundation zich tegenwoordig in voor hele uiteenlopende projecten. Mooie maatschappelijke projecten voor kwetsbare groepen in de samenleving, die áltijd gerelateerd zijn aan de hospitality industrie. De partners van de foundation zijn sociaal bevlogen en hebben een ondernemende visie.

Naast de financiële ondersteuning vanuit de Foundation zetten ook de medewerkers van Eden Hotels hun expertise en kennis in voor partners van de foundation, om zo een blijvend verschil te kunnen maken voor mensen in Nederland en daarbuiten. Ook levert de foundation een bijdrage aan medewerkers van Eden Hotels die vrijwilligerswerk doen of zich actief inzetten om fondsen te werven voor goede doelen.