Ons verhaal

Maatschappelijk verantwoord ondernemen

Eden Hotels streeft naar een transparante hotelindustrie. Een waarin duurzaamheid niet alleen het beleid is, maar waar het écht leeft. Duurzaamheid draait namelijk niet alleen om het creëren van goodwill, maar om het goed behandelen van de aarde en de mens. En dat we door een bepaalde manier van werken de wereld zo gezond mogelijk over kunnen dragen aan de volgende generaties.

Green Key bij Eden Hotels

Maar ja, wat betekent duurzaamheid nou eigenlijk precies bij Eden Hotels? Eigenlijk staat de term duurzaamheid voor drie P’s, namelijk: People, Profit en Planet. En laten dat nu precies de punten zijn die we bij Eden Hotels extreem belangrijk vinden. Om ons MVO-beleid uit te dragen hebben alle Eden Hotels een Green Key certificering. Green Key is het internationale keurmerk voor bedrijven in de toerisme- en recreatiebranche die serieus, maar vooral controleerbaar, bezig zijn met duurzaamheid en MVO, met zorg voor milieu binnen het bedrijf en de natuur in de omgeving. Meer aan het milieu doen dan de wet- en regelgeving van ons verlangt, dat is hoe Eden z’n hotels graag runt. Daarom zijn Eden Hotels dan ook trots in het bezit van de hoogst mogelijke Green Key onderscheiding. Ga voor meer info naar de website van Green Key.

Bij Eden Hotels zijn we transparant, dus laten we graag veel van onszelf zien. Bekijk hier onze ondertekende MVO-verklaring.

Wat betekent dit voor jou als gast?

Eden Hotels zijn duurzaam ingericht. Dit wil zeggen: we gaan zuinig om met water, elektra en gas, zonder dat er ingeleverd wordt op comfort. Het papier dat we gebruiken is voorzien van het ECF/TCF keurmerk en in onze restaurants bereiden we gerechten met zoveel mogelijk verse, biologische en lokale producten. We gebruiken veel duurzaam zuivel en hebben altijd meer dan genoeg vegetarische en vegan keuzes voor je op onze menukaart. En dat is niet het enige. Zo halen we gasten die in onze Amsterdamse hotels verblijven op van Schiphol met een elektrische taxi en compenseren we de uitstoot van het vliegtuig dat onze gasten heeft gebracht.