Omarm de charme van de winter: jouw gids voor Rotterdam en Den Haag

19 Dec 2023  |  Inspiratie

Den Haag en Rotterdam zijn heerlijke steden om in de winter te bezoeken. Den Haag heeft een mooie, historische uitstraling en Rotterdam is juist modern en dynamisch. Tijdens de koudere maanden kun je genieten van gezellige kerstmarkten en lokale tradities, waardoor er een extra feestelijke sfeer hangt. Lees hier onze tips voor een heerlijk winters verblijf in Rotterdam en Den Haag.

Luid het nieuwe jaar in met het Nationale Vuurwerk in Rotterdam

31.12.2023 – 01.01.2024

12 minuten lopen van Savoy Hotel Rotterdam
Wie kan een spectaculair vuurwerk nou niet weerstaan? Op oudejaarsavond licht Rotterdam op met de grootste vuurwerkshow van het land - het Nationale Vuurwerk. Voor het beste uitzicht in de stad ga je naar de Maasoever, waar de Rotterdammers samen het nieuwe jaar inluiden. Vergeet niet om de heerlijke oliebollen te proeven bij het kraampje in de buurt terwijl je goede voornemens maakt voor het nieuwe jaar. Geloof ons, de oliebollen zijn een feest voor je smaakpapillen. Klik hier voor meer Oud en Nieuw informatie.

Kom in de feeststemming op de kerstmarkt in Den Haag

7.12.2023 – 23.12.2023

14 minuten lopen van Babylon Hotel Den Haag

Tijdens de gezellige Royal Christmas Fair in Den Haag staat het historische centrum van de stad vol met feestelijke kraampjes met winterse kerstaccessoires, uitbundige decoraties, hout handsnijwerk en nog veel meer. De aanwezige foodtrucks serveren lokale lekkernijen, heerlijke warme chocolademelk en dampende glühwein. En om het extra feestelijk te maken, brengt de kerstman zelf dagelijks een bezoek aan de markt. Waar hij de tijd vandaan haalt, blijft een raadsel, maar we raden je aan om ruimte in je agenda vrij te maken voor een bezoek aan dit gezellige winterevenement. De Royal Christmas Fair is dagelijks geopend van 12.00 tot 21.00 uur en is gratis te bezoeken. Kom hier meer te weten over het evenement.

Ontdek Koek en Zopie terwijl je door Rotterdam schaatst

25.11.2023 – 25.02.2024

13 minuten cyclus vanaf Savoy Hotel Rotterdam

Het schaatsseizoen is aangebroken en dat betekent dat het tijd is voor ‘koek en zopie’, een Nederlandse traditie waarbij heerlijke warme drankjes en hapjes aan de rand van de bevroren waterwegen worden genuttigd. Vooral op de schaatsbaan van Rotterdam is de winterpret niet te missen. Hier schaats je onder de feestelijke regenboogverlichting op een 400 meter lange ijsbaan. Ben je uit geschaatst? Geniet dan van koek en zopie in het gezellige clubhuis van de ijsbaan of ga naar Café Bakeliet voor een dampend bord snert. Plan hier je bezoek aan schaatsbaan Rotterdam.

Bezoek het paradijs voor fijnproevers bij Markthal Rotterdam

Het hele jaar geopend.
2 minuten lopen van Savoy Hotel Rotterdam

Als je een foodie bent, dan is er één plek die je dit seizoen niet mag overslaan: Markthal Rotterdam. Dit indrukwekkende gebouw is niet alleen een icoon van de stad, maar het biedt ook onderdak aan een van de beste foodmarkten van Nederland. De hoefijzervormige hal staat vol met meer dan 40 marktkramen met typisch Nederlandse specialiteiten en internationale culinaire hoogstandjes. Begin lokaal en maak vervolgens een wereldreis langs alle kraampjes. Van vers brood en taarten tot lokale kaas en haring, de keuze is reuze. Geen trek? Geen probleem. De Markthal is ook vanuit architectonisch oogpunt een bezoekje waard. Hoewel de Markthal het hele jaar door een echte bezienswaardigheid is, geven de mooie feestversieringen in de winter net een beetje extra charme. Dus of je nu een zoetekauw bent of liever voor een gezonde snack gaat, een bezoek aan deze prachtige foodcourt is een must deze winter. Wij durven de Markthal Rotterdam misschien wel de coolste foodhal van Europa te noemen... Bekijk het hier zelf.

Terwijl de winter zijn intrede doet in het land, staat een wereld vol ijzige uitjes op jou te wachten. Glij onder de regenbooglichtjes over het ijs en geniet van Nederlandse lekkernijen; Rotterdam en Den Haag warmen je op deze winter.

Deel dit artikel: