Blog

City Guide Eindhoven

22 Nov 2018  |  City Guides

In de Lichtstad Eindhoven valt er niet alleen tijdens carnaval, DDW en GLOW wat te beleven. 040 barst namelijk van de hippe koffietentjes, coole conceptstores en toffe to-do's. In deze City Guide Eindhoven een overzicht van dé hotspots van Eindhoven.

PHOTO header: © Virginie Boutin / Shutterstock.com

Eindhoven - Restaurants & bars

Als er een stad bekend staat om het lekkere eten dan is het Eindhoven wel. En met zo'n breed scala aan fijne restaurants, hippe bars en charmante koffiezaakjes (sla vóóral stadsdeel Strijp-S niet over) kun je vast wel een shortlist gebruiken. We sommen de culinaire hotspots van Eindhoven voor je op.

Happiness café

Dit café draagt de naam niet voor niets. Want zet één stap in het Happiness Café en er gaat gegarandeerd een golf van blijdschap over je heen. Je kunt hier namelijk niet alleen bijzonder lekker eten, maar ook nog eens hartstikke gezond. Een echte healthy hotspot dus, waar je de hele dag terecht kunt voor smakelijke ontbijtjes en heerlijke lunchgerechten. En aangezien het café ook nog eens midden in het centrum en op nog geen 5 minuten van CS zit, heb je eigenlijk geen excuus meer om even naar binnen te wandelen.

Happiness Café Eindhoven | Nieuwe Emmasingel 9

City-guide-eindhoven-happiness-café-image-1.jpg
Meneer de Boer

Nog zo'n favoriet als het aankomt op all-day-breakfast hotspots is Meneer de Boer. Meneer de Boer in Eindhoven is typisch zo'n ontbijtzaak waar je je meteen thuis voelt. Het is warm en huiselijk ingericht, en heeft een ontbijtkaart waar je geheid warm van loopt. Denk: wentelteefjes, uitsmijters, maar ook gewoon goede koffie's en hippe chai latte's. Geloof ons: deze Eindhovense hotspot wil je dus écht niet overslaan.

Meneer de Boer Eindhoven | Keizersgracht 20

Down Town Gourmet Market

De Down Town Gourmet Market is dé foodhall van de stad. Je vindt in de overdekte market zo'n twintig minirestaurants, waarbij zo'n beetje iedere keuken wel is vertegenwoordigd. In de keukens staan niet alleen professionele koks, maar ook enthousiaste expats en families die jou hun 'signature dish' willen laten proeven. Werk jouw aankopen naar binnen op het terras van de market of neem ze lekker mee naar huis om er daar in alle rust van te genieten.

Down Town Gourmet Market Eindhoven | Smalle Haven 2-14

Radio Royaal

In het voormalige energiehuis van Philips bevindt zich restaurant Radio Royaal. Bijzonder, want in het restaurant is het oorspronkelijke industriële design van het gebouw nog duidelijk zichtbaar. Het restaurant heeft een Frans-Duitse keuken. Of je nu dus trekt hebt in een Deutsche flammkuchen of juist een Franse côte à l'os: bij Radio Royaal kun je alle kanten op.

Radio Royaal Eindhoven | Ketelhuisplein 10

Geen stad waar je je beter kunt vermaken dan in Eindhoven. Daarom is een citytrip Eindhoven ook zo'n goed idee. Met z'n tweetjes, een héle vriendengroep of een gezellige familie citytrip. Want wist je dat Crown Hotel Eindhoven ook speciale familiekamers heeft?

EMMA Eindhoven

Bij EMMA ontmoeten restaurant, bar en patisserie elkaar. Reken dus maar dat je hier de meest bijzondere combinaties kunt proeven. De chefs maken met verse ingrediënten de allerlekkerste gerechten voor je klaar. In de open keuken, dus je kunt met eigen ogen aanschouwen hoe je bord piekfijn voor je op wordt gemaakt. Geniet bij EMMA van een lekkere lunch tot aan een uitgebreid diner. Bovendien heeft EMMA een heuse eigen kas in het restaurant. De kruiden die ze daar groeien zie je terug in de gerechten.

EMMA Restaurant Eindhoven | Nieuwe Emmasingel 32

Vascobelo V-Bar

Voor een goede kop koffie moet je in Eindhoven bij de Vascobelo V-bar zijn. Bij Vascobelo speelt de koffie van het gelijknamige Belgische merk de hoofdrol, maar kun je ook prima terecht voor een Belgisch ontbijt, lekkere (borrel)hapjes of een smakelijke lunch. De setting? Chique doch toegankelijk, wat het heel fijn vertoeven maakt.

Vascobelo V-Bar Eindhoven | Grote Berg 16

City-guide-eindhoven-vascobelo-image-1.jpg

Pinkie Patisserie

Macarons, chocola in allerlei soorten en maten en overheerlijke petit fours: bij Pinkie Patisserie kan de zoetekauw zijn of haar hart ophalen. En naast een assortiment om je vingers bij af te likken heeft de Eindhovense patisserie ook nog eens een bijzonder fotogeniek interieur bomvol leuke details. Gelukkiger kun je ons bijna niet maken.

Pinkie Patisserie Eindhoven | Nieuwe Emmasingel 32

City-guide-eindhoven-pinkie-patisserie-image-1.jpg
Brewpub van Moll

Biertjes drinken kun je in Eindhoven als de beste. En als het aan ons ligt met name bij Brewpub van Moll. In de kelder wordt het signature bier gebrouwen, maar je kunt je ook tegoed doen aan andere bieren van de kaart. Een appetijtelijk kaasplankje en Brabants worstenbrood maken dat je uren bij van Moll kunt blijven hangen.

Brewpub van Moll Eindhoven | Keizersgracht 16A

BeanBrothers

In het voormalige V&D-gebouw drink je in het Warehouse of Innovation koffie in een ultra-inspirerende omgeving. Namelijk bij tijdelijk koffiehuis BeanBrothers. Warehouse of Innovation, waar BeanBrothers is gevestigd, is een educatieve én ook gewoonweg leuke hotspot voor jongeren in de Brainport regio. Goede koffie drinken én geinspireerd worden dus. Bestaat er een betere combi?

Bean Brothers Eindhoven | Vrijstraat 11

City-guide-eindhoven-bean-brothers-image-1.jpg

Eindhoven - shoppen

Hoewel je in Eindhoven alle grote winkelketens vindt, kun je er ook rekenen op een flinke dosis bijzondere conceptstores, sfeervolle speciaalzaken en unieke boetieks. Onze favoriete shops in 040? We zetten ze voor je op een rij.

Hutspot

Hutspot ken je misschien al wel (zo vind je deze conceptstore ook in Amsterdam, Utrecht en Rotterdam), maar wat ons betreft mag hij desondanks niet aan dit lijstje ontbreken. Je vindt bij Hutspot Eindhoven niet alleen kleding, maar ook een bijzonder leuke selectie van gadgets, interieuritems en lifestyle goedjes. Zéker niet overslaan dus tijdens het shoppen in Eindhoven.

Hutspot Eindhoven | Nieuwe Emmasingel 44-46

City-guide-eindhoven-hutspot-image-2.jpg
Vielgut

De naam zegt het al. Vielgut is een winkel waar je blij van wordt. Zowel de heren als dames kunnen hier rekenen op een flinke selectie aan hebberigmakende items. Wat dacht je van merken zoals Piet Hein Eek, Daniel Wellington en Leon & Harper? Ofwel: een veel té leuke winkel om over te slaan tijdens een goede shopsessie.

Vielgut Eindhoven | Nieuwe Emmasingel 38

City-guide-eindhoven-vielgut-image-1.jpg
Urban Shopper

Urban Shopper vind je op Strijp-S. Of om precies te zijn: op de begane grond van gebouw Anton, voorheen een Philips fabriekshal. Met 25 unieke shops is Urban Shopper een waar shop walhalla voor mannen, vrouwen en de allerkleinsten. 

Urban Shopper Eindhoven | Torenallee 60

Deense Kroon

Als je vanuit de Nieuwe Emmasingel doorloopt naar de Willemstraat kom je uit bij de Deense Kroon. En geloof ons: dat wil je! In deze Scandinavische conceptstore kun je rekenen op ontwerpen van bekende en minder bekende designers. Maar wees gewaarschuwd: je zult niet snel met lege handen de winkel uitlopen.

Deense Kroon Eindhoven | Willemstraat 17

City-guide-eindhoven-deense-kroon-image-1.jpg

Eindhoven - To do

Eindhoven is de go-to stad voor wie tijdens een citytrip actief wil verkennen en op culturele ontdekkingstocht wil gaan. Welke culturele spots, musea en to-do's je in ieder geval moet meepakken? We zetten onze aanraders voor je op een rij.

Van Abbemuseum

Wanneer je richting Eindhoven gaat mag een bezoek aan het Van Abbemuseum niet aan je must-visit lijst ontbreken. Het Van Abbemuseum staat bekend als één van de meest toonaangevende musea voor de hedendaagse kunst in Europa. Je kunt hier ruim 2700 kunstwerken bewonderen van internationale grootheden zoals Picasso, Kokoschka, Chagall en McCarthy.

Van Abbemuseum Eindhoven | Bilderdijk 10

Piet Hein Eek

Ooit de werkplaats van Philips, maar vandaag de dag het onderkomen van niemand minder dan internationale grootheid Piet Hein Eek. Het gebouw, dat nog uit de jaren vijftig van de vorige eeuw dateert, is een werkplaats, showroom en restaurant in één. Ook huist er in het gebouw een expositieruimte waar met enige regelmaat de meest uiteenlopende evenementen worden georganiseerd. Zéker het bekijken waard dus!

Piet Hein Eek Eindhoven | Halve Maanstraat 30

Philips Museum

Ook het Philips Museum in Eindhoven is zo'n museum die je niet mag overslaan. In het museum wordt het verhaal van Philips verteld. En dat is best wel een heel erg imponerend verhaal. Zo ontdek je hoe Philips zich vanuit een klein fabriekje in Eindhoven zich ontwikkelde tot een wereldwijd concern. Honderd jaar vol bijzondere Philips-uitvindingen.

Philips Museum Eindhoven | Emmasingel 31

City-guide-eindhoven-philips-museum-image-1.jpg
Effenaar

Bij poppodium Effenaar is er altijd weer iets anders te beleven. Zo kun je de ene week rekenen op Hollandse popmuziek, terwijl je het er een week later uitgiert van het lachen met een comedynight.

Effenaar Eindhoven | Dommelstraat 2

Van Gogh-Roosegaarde fietspad

Net als veel andere steden in Nederland is Eindhoven het leukst om per fiets te verkennen. En als je dan toch een fietstocht voor de boeg hebt, moet je zéker even richting het Van Gogh-Roosegaarde fietspad. Het fietspad is namelijk bezaaid met talloze fonkelende steentjes die overdag energie van de zon krijgen en daardoor 's avonds gaan branden. De kunstenaar Daan Roosegaarde haalde zijn inspiratie in Vincent van Gogh's wereldberoemde schilderij De Sterrennacht. Magische taferelen gegarandeerd.

Van Gogh-Roosegaarde fietspad Eindhoven | Eisenhowerlaan 

City-guide-eindhoven-van-gogh-roosegaarde-fietspad-image-1.jpg

PHOTO: © Van Gogh-Roosegaarde fietspad

TAC

Bij TAC (Temporary Art Centre) in Eindhoven kun je rekenen op het nodige culturele vermaak. Het is een broedplaats voor culturele vernieuwing, waar zo'n tachtig ateliers en werkplaatsen te bewonderen zijn, maar waar ook geregeld filmavonden, concerten en festivals worden georganiseerd. Genoeg te bekijken dus!

Temporary Art Centre Eindhoven | Vonderweg 1

Vershal het Veem

Bij de overdekte Vershal het Veem op Strijp-S kun je ervan uitgaan dat al je zintuigen worden geprikkeld. Zo kun je er eten, ruiken, proeven, drinken, maar ook kopen en zelfs koken. 

Vershal Het Veem Eindhoven | Torenallee 86-02 

Je weekend of citytrip Eindhoven een leuke upgrade geven en pas écht voordelig boeken? Wij verzamelen voor jou de allerleukste arrangementen in Eindhoven!

Deel dit artikel: