Blog

Creatief vergaderen doe je zo

07 Nov 2018  |  Business

Vergaderen doe je anno 2018 allang niet meer op de traditionele manier. Vergeet die standaard vergaderzaal met een thermoskan gevuld met koffie. Wij vertellen hoe je creatief vergaderen het beste kunt aanpakken.

Even anders vergaderen

Soms volstaat een kort overleg op kantoor om wat knopen door te hakken, maar wanneer er écht belangrijke vergaderingen op de planning staan vraagt dat toch om een andere aanpak. Hoe je het meeste uit zo’n belangrijk overleg haalt? Wij vertellen het je hieronder.

Bijzondere vergaderlocatie

Je vergadering naar een bijzondere vergaderruimte plaatsen is stap één. Of in ieder geval: de vergadering verplaatsen naar een andere locatie dan die op kantoor. Want het is bewezen dat vergaderen op een andere locatie, ook wel eens een heisessie genoemd, iets met het brein doet. Het prikkelt de creativiteit, bevordert de concentratie en zorgt zo dus voor nieuwe inzichten. Of je nu gaat vergaderen in een daarvoor bedoelde ruimte, in een restaurant of bij lekker in weer in de buitenlucht op het terras. Oh, en een grappig detail: wist je dat vergaderen in een rode ruimte actiever maakt en originelere ideeën oplevert? En dat je je in een groene ruimte juist erg op je gemak voelt en je minder geremd bent? Daarnaast heeft buiten de deur vergaderen ook nog eens andere voordelen. Zo ben je er zeker van dat je niet wordt afgeleid door andere zaken die zich op kantoor spelen én word je ook nog eens even lekker ontzorgd.

designhotel-maastricht (81).jpg
The manor amsterdam zakelijk vergaderen

Staand vergaderen

Een lijf liegt niet. Aan hoe iemand z’n lichaam beweegt kun je véél sneller zien wat iemand écht van iets vindt. Reden dat er bij een staande vergadering bewezen sneller besluiten worden genomen. Deelnemers komen sneller ‘to the point,’ wat maakt dat het overleg efficiënter is.

Beweeg tussendoor

Als jullie dan toch liever voor een zittende vergadering gaan, is het in ieder geval van belang om af en toe even de benen te strekken. Tussendoor bewegen creëert namelijk ruimte in de hersenpan, waardoor er dus weer ruimte is voor nieuwe ideeën. Loop een rondje en wissel daarna van stoel met iemand anders aan de vergadertafel. Zo moet je je weer even aanpassen en zorg je er meteen voor dat je fris en alert blijft.

Vergaderbreak

Lange vergadering voor de boeg? Dan is het een goed idee om een vergaderbreak in te plannen. En dat wil niet zeggen even een kleine koffiepauze inlassen, maar ervoor zorgen dat je er écht even uit bent. Lekker lunchen in een hip restaurant, een rondje lopen door het park of een winkelstraat in de buurt. Of écht de handen uit de mouwen steken met een kookworkshop of een sportieve activiteit zoals een potje tafeltennis of airhockey. Daardoor kunnen je hersenen namelijk de vergadering even helemaal loslaten en kunnen jullie er daarna weer met frisse energie tegenaan.

EH---AMLA---BIRDHOUSE---FOOD---1.jpg
designhotel-maastricht (50).jpg

Een klaagrondje

Om rationele besluiten te kunnen nemen moeten alle emoties uit je lichaam zijn. Hoe je dat aanpakt? Met een klaagrondje dus. Maak er het eerste punt van op de agenda en zorg ervoor dat iedereen in dit rondje alle frustraties van zich af kan praten.

Brainfood

Chocola, avocado, walnoten, water en koffie; het zijn allemaal producten die ervoor zorgen dat je concentratie een boost krijgt. Zo zorgen de onverzadigde vetten van avocado’s en walnoten ervoor dat er meer bloed naar je hersenen stroomt, net als de antioxidanten van pure chocola (minstens 65% cacao). Door stress verlies je vocht, wat ervoor zorgt dat je je minder goed kunt concentreren. Twee koppen koffie per dag zorgen voor een verbeterde reactietijd.

Onze stadshotels met vergaderzalen vind je in alle leuke steden van Nederland. En met locaties midden in het centrum, ben je ook nog eens verzekerd van een super centrale en goed bereikbare vergaderlocatie. Wij weten hoe je je vergadering zo creatief mogelijk aanpakt, en kunnen jullie dag zo inrichten dat je er gegarandeerd alles uithaalt. Bekijk hier al onze vergadermogelijkheden!

Deel dit artikel: