Cultuur snuiven in Amsterdam

26 Jul 2023

Maak je klaar om je deze zomer onder te dompelen in de bruisende cultuurscene van Amsterdam. Of je nu zin hebt in een onvergetelijk live optreden, een concert of een meeslepende theatervoorstelling, Amsterdam heeft een volle agenda deze zomer!

Vondelpark Openlucht Theater

Amsterdam heeft haar eigen parel, net als Hyde Park in Londen of Central Park in New York hebben we hier in de stad het Vondelpark, met het Openluchttheater als stralend middelpunt. Tot september is elk weekend een feest van muziek, komedie, theater en dans. Laat je meeslepen door een line-up met bekende artiesten en rijzende sterren. Met voor elk wat wils is het Vondelpark Openluchttheater de spot om zomeravonden te spenderen. Het programma bekijk je hier.

Grachtenfestival

Het Grachtenfestival is hét grootste klassieke muziekfestival van Nederland en richt zich volledig op jong talent en professionals in klassieke muziek en jazz. Jonge muzikanten van over de hele wereld verrassen je met hun eigen muzikale verhalen op en rond de historische grachten van Amsterdam. In augustus verandert de stad tien dagen lang in een paradijs voor klassieke muziek, met prachtige locaties als decor voor adembenemende optredens. Bekijk de website om het programma te bekijken en kaartjes te kopen.

De Parade

De Parade is een van onze favoriete events in de stad. Een heerlijk theatraal extravaganza dat van 18 augustus tot en met 3 september in Amsterdam neerstrijkt. Je vindt er zo'n 80 uiteenlopende voorstellingen op het gebied van theater, dans, mime en theater in knusse theatertenten. Elke voorstelling duurt gemiddeld 30 minuten en daarom kun je op een avond makkelijk twee, drie of zelfs vier voorstellingen meepakken! Maar naast toffe voorstellingen zijn er heerlijke snacks en een ritje in de iconische zweefmolen kun je natuurlijk niet overslaan. Want: zweven is leven! Nieuwsgierig naar het programma? Bekijk de website.

Deel dit artikel: