Blog

Zo creëer je dat fijne hotelgevoel bij je thuis

06 Apr 2020  |  Inspiratie

Of je nu graag met regelmaat lekker een weekend weg gaat, je er vaak voor zaken overnacht of gewoon gek bent op slapen in hotels: je bent waarschijnlijk bij dit artikel beland omdat je óók ernstig blij wordt van het gevoel dat je krijgt wanneer je bij een hotel verblijft. We vertellen hoe je, nu onze hotels tijdelijk gesloten zijn, dat fijne hotelgevoel thuis kunt creëren. 

First things first

Het hotelgevoel begint natuurlijk bij de slaapkamer. Of specifieker nog: het valt en staat met een supercomfortabel matras, knisperend fris beddengoed en kussens, lekker veel kussens. Maak je bed op met kussens in verschillende formaten, en ga voor één andere kleurvariant. Overdrijf er trouwens niet in, want echt lekker slapen met een tiental kussens in bed doe je niet. Zet ook wat geurkaarsen in de slaapkamer, zodat het er altijd heerlijk ruikt.

Alles op z'n plek

Rondslingerende spijkerbroeken en de aanwezigheid van veel prullaria zorgen voor mentale onrust, met name in de slaapkamer. Geloof ons: je geniet écht een stuk meer van die kop koffie in bed of dat glas wijn op de bank als de kamer waar je je in bevindt er netjes bijstaat. Probeer dus zoveel mogelijk spullen achter kastdeuren op te bergen.  

EH - LANCASTER HOTEL AMSTERDAM - DOUBLE - 3_WEB.jpg

Een mini-spa in je badkamer

Een hotel staat in het teken van lekker relaxen. En juist nú kun je best wel een extra stukje ontspanning gebruiken. Maak daarom van je badkamer een heuse mini-spa! Omring je met je lievelingsproducten, leg heerlijk zachte en dikke handdoeken neer en brand een frisse geurkaars. Een ultrazachte fluffy badjas aan en je voelt je in een mum van tijd 100% zen. 

Ontbijt op bed

Als je in 2020 al eens bij een Eden hotel hebt geslapen, dan weet je dat onze hotels een Dutch Cuisine ontbijt bieden: een ontbijtbuffet vol met lekkere, lokale producten. En die lokale touch, die kun je natuurlijk ook heel makkelijk naar je ontbijt thuis kunt vertalen. Ga naar je favoriete shops en haal lokale verwenproducten om de volgende dag jezelf (oké vooruit, of je partner) mee op een onbijt op bed te trakteren. Haal bijvoorbeeld heerlijk versgebakken brood bij de bakker, je favoriete kaas bij de kaaswinkel, vers fruit bij de groenteboer; je snapt het idee! Producten die niet alleen vaak veel verser zijn, maar waarmee je ook nog eens je steentje bijdraagt aan het steunen van kleine ondernemers. En die extra support kunnen ze in deze tijd maar al te goed gebruiken. Een win-win, als je het ons vraagt!

Een ontbijt op bed vol lokale producten

Bloemenboost

Niks geeft je interieur zo'n boost als mooie, kleurrijke bloemen. Je huis dus écht even dat luxe gevoel van een hotel geven? Ga naar je dichtstbijzijnde bloemist en vraag of ze een blikvangende bos voor je samen kunnen stellen. Het fijne hotelgevoel zit 'm in de details.

Grote spiegel

Iets dat je in veel hotels terugziet: een grote spiegel. Door een grote spiegel te plaatsen lijkt een ruimte niet alleen groter, maar het staat ook nog eens chic!

Nieuwe gerechten uitproberen

Wanneer je in een hotel verblijft eet je vaak anders dan wanneer je "gewoon" thuis eet. Niet alleen doordat je uit eten gaat of lekker roomservice bestelt, maar omdat je er in de regel meer open voor open staat om nieuwe dingen uit te proberen. Maar thuis nieuwe culinaire ervaringen op doen, kan natuurlijk net zo goed! Even niet grijpen uit die standaardselectie van de week, maar écht even iets anders voor jezelf, je partner of het gezin maken. Onze chefs verblijden, nu onze restaurants helaas dicht zijn, thuiskoks graag met hun hun heerlijke recepten. Creatief kokkerellen maar!

Recepten-Amsterdamse-topchefs-The-Birdhouse-image-1.jpg

Met welk van deze tips ga jij thuis aan de slag om dat fijne hotelgevoel te ervaren?

Deel dit artikel: