Blog

Dit zijn de leukste uitjes van het najaar

01 Nov 2022  |  Inspiratie

De tijd van feestelijke versieringen, lampjes en gezelligheid staat weer voor de deur. Het leuke aan het najaar is dat er ontzettend veel toffe activiteiten op de planning staan. En weet je wat nou zo handig is? Wij hebben een paar van onze favorieten voor jou op een rijtje gezet. 

Amsterdam: Amsterdam Light Festival

Amsterdam verandert ieder jaar in een heus lichtjes paradijs. De binnenstad staat in de schijnwerpers met het overkoepelende thema ‘Imagine Beyond’. Loop een van de wandelroutes waar je lichtkunstwerken op, langs en in de grachten van de stad kunt bewonderen. Of spring op een van de rondvaartboten die je over het water voert, langs de 20 prachtige creaties. Laat je verbeelding de vrije loop tijdens het bewonderen van dit schouwspel van 1 december 2022 tot 22 januari 2023.

Amsterdam Light Festival | 1 december 2022 t/m 22 januari 2023 | Tickets vanaf €7,50 p.p.

Na een avond wandelen langs de Amsterdams grachten is het natuurlijk heerlijk om in onze hoofdstad te blijven. Wist je dat wij zes hotels hebben in Amsterdam? Perfect voor een avond als deze!

Den Haag: Royal Christmas Fair

Een van de mooiste kerstmarkten van ons land vind je in het historisch centrum van Den Haag. Te midden van het Binnenhof, ambassades, musea en de winkelgebieden vindt in december de Royal Christmas Fair plaats. Dompel jezelf onder in de kerstsferen terwijl je langs ruim 110 kersthuisjes met twinkelende lichtjes struint. Geniet van de sfeervolle versieringen met een glas glühwein in je hand. Je kunt van de Royal Christmas Fair genieten van 8 tot en met 23 december. De kerstmarkt is dagelijks geopend van 12.00 tot 21.00 uur.

Royal Christmas Fair | Van 8 december t/m 23 december 2022 | Gratis toegang

Rotterdam: IJsvrij Festival

Haal je schaatsen maar uit het vet want IJsvrij komt er weer aan! Rotterdam is van 15 december 2022 tot en met 8 januari 2023 weer het thuishonk van IJsvrij Festival. Rotterdam tovert Plein 1940 om tot een romantisch en feestelijk decor met een van de mooiste schaatsbanen van Nederland als middelpunt. Bezem jezelf naar de overwinning en word de curling kampioen van de avond. Zing mee met après ski klassiekers tijdens de silent disco. Of warm jezelf aan een lekkere, warme choco en geniet van de winterse gezelligheid. Er is voor ieder wat wils, jong of oud… je kunt je er prima de hele dag vermaken!

IJsvrij Festival | Van 15 december 2022 t/m 8 januari 2023 | Tickets vanaf €7,50 p.p.

Eindhoven: GLOW

Trek je wandelschoenen aan en ga op pad in Eindhoven tijdens GLOW. GLOW is een gratis lichtfestival waar alles is gemaakt voor en geïnspireerd door de stad. Eindhoven zal van 12 tot en met 19 november het canvas zijn van zo’n 35 lichtkunstenaars. Bijzonder leuk dit jaar is dat de gezamenlijke route weer terug op het programma staat. Jaarlijks lopen zo’n 700.000 mensen deze befaamde route. Samen deel je ervaringen, momenten en geniet je van dezelfde lichtkunstwerken. Met als thema ‘Urban Skin’ is het lichtspektakel dagelijks te bezoeken van 18.30 tot 23.00 uur. Enne, helemaal nieuw dit jaar: audio tours. Hiermee krijg je unieke informatie en achtergrondverhalen van de ontwerpers zelf. Super interessant!

GLOW | Van 12 november t/m 19 november 2022 | Gratis toegang tot GLOW, audiotour €2

Maastricht: Magisch Maastricht

Wil je het Vrijthof in haar volle, fonkelende glorie ervaren? Kom dan in december naar Maastricht! Het plein is in de decembermaand het meest magisch. Een nostalgische carrousel, knusse chalets met lekkere snacks maar ook een sky high reuzenrad met prachtig uitzicht. Volg de sprookjesachtige verlichting en kom op de mooiste plekken van de stad. Even van de route afwijken? Geen probleem! Want juist dán kom je op onontdekte plekjes terecht. Kom de zuidelijke gastvrijheid van de Limburgers ervaren en combineer je bezoek aan Maastricht met een overnachting. Het Designhotel Maastricht ligt in de meest gezellige buurt van de stad, Wijck. Perfect centraal gelegen om alles uit je bezoek aan de stad te halen.

Magisch Maastricht op het Vrijthof | Van 1 december t/m 30 december 2022 | Gratis toegang

Leeuwarden: Decemberlicht

Volg van 19 december 2022 tot en met 9 januari 2023 de blauwe lantaarns tussen het Oldehoofsterkerkhof en het Jacobijnerkerkhof. Waarom vraag je je af? Het duo Kroft&Smids brengt in deze periode van donkere dagen, licht met hun bijzondere projecties. Wandel door de historische binnenstad van Leeuwarden en spot een gedicht op een kale muur, een citaat op een monument of een gevel die ineens als filmdoek fungeert. Laat je verrassen!

Decemberlicht | Van 19 december 2022 t/m 9 januari 2023 | Gratis toegang

Groningen: WinterWelVaart

Een van de meest gefotografeerde events van de stad is WinterWelVaart. Van 16 tot en met 18 december meren sfeervol verlichte, historische schepen aan voor hét kerstevent van de stad. In het mooiste stukje van de binnenstad liggen de boten aan de kade. Dompel jezelf een weekend lang onder in muziek, theater, poezië en nog veel meer! Struin het hele weekend langs de kraampjes van de knusse markt op de kade. Extra leuk: het Noordelijk Scheepsvaartmuseum is tijdens WinterWelVaart gratis te bezoeken.

WinterWelVaart | Van 16 t/m 18 december 2022 | Gratis toegang

Hengelo: Schaatsen op het Burgemeester Jansenplein

Het Burgemeester Jansenplein in Hengelo is van 2 december 2022 tot en met 8 januari 2023 een groot en gezellig winterplein. Met een overdekte schaatsbaan kun je jezelf helemaal uitleven, weer of geen weer. Even moe van al je schaatskunsten vertonen op het ijs? Dan kun je er genieten van een hapje en een drankje. Daarna kun je met nieuwe energie een potje curlen met je vrienden.

Schaatsbaan Burgemeester Jansenplein | Van 2 december 2022 t/m 8 januari 2023 | Meer informatie volgt

Als je het ons vraagt hoef je je niet te vervelen dit najaar! Lichtspektakels, kerstmarkten, schaatsbanen, voor ieder wat wils. Onze hotels liggen midden in het centrum, waardoor jij heerlijk kunt genieten van de gezelligheid in de steden. Welke citytrip ga jij plannen dit najaar?

Deel dit artikel: