Blog

Doen deze zomer: het Pieterpad bewandelen

27 Jul 2021

Als er één ding is dat we het afgelopen jaar met z’n allen massaal zijn gaan doen, dan is het wel wandelen. Maarre, na een paar keer hetzelfde ommetje te hebben gemaakt ben je toch wel eens toe aan andere uitzichten. Tijd voor het échte werk, oftewel: het Pieterpad! 

Bekendste langeafstandwandelroute

Het Pieterpad is de bekendste langeafstandswandelroute van Nederland. Over het Pieterpad loop je in bijna 500 kilometer (26 etappes) van Pieterburen naar de Sint-Pietersberg in Maastricht (of andersom natuurlijk :). De route werd tussen 1978 en 1983 bedacht, gelopen en uitgewerkt door de twee vriendinnen Toos Goorhuis-Tjalsma uit Tilburg en Bertje Jens uit Groningen. Geïnspireerd door een wandeltocht in het Duitse Zwarte Woud vonden ze namelijk dat Nederland ook best een serieus lange afstandspad kon gebruiken. De Pieterpad wandelroute was geboren.

Pieterpad-wandelen-image-1.jpg

Zelf je tempo bepalen

Tijdens het afleggen van het Pieterpad kun je genieten van de meest uiteenlopende landschappen en bijzondere bezienswaardigheden. De langeafstandsroute slingert tenslotte dwars door het land. Natuurlijk kun je er ook voor kiezen om af en toe de voetjes wat rust te geven en een taxi te pakken. Lekker de tijd nemen en uitgebreid in het Hoge Noorden of Bourgondische Zuiden of neerstrijken of toch direct doorlopen van Groningen naar Maastricht of andersom? Hotels van Eden vind je op handige locaties in Groningen en Maastricht, zodat je meteen deze leuke steden aan het begin en einde van de route kunt ontdekken.

Deel dit artikel: