Een zomer vol kunstzinnigheid in Amsterdam

26 Jul 2023  |  Inspiratie

Ben je klaar voor een zomer vol kunst in Amsterdam? Laat je verrassen door de vele verborgen schatten en toffe evenementen die onze bruisende hoofdstad voor je in petto heeft. We delen graag drie favorieten met je!

Richard Long x Rijksmuseumtuinen

Wist je dat het Rijksmuseum prachtige tuinen heeft die veel meer bieden dan alleen bloemperken? In de tuinen vind je een bijzondere expositie van een van 's werelds beroemdste land art kunstenaars, Richard Long. Tot 29 oktober kun je genieten van zijn sculpturale werken. Ontdek acht betoverende kunstwerken, waaronder zes nieuwe creaties, met levendige, abstracte vormen die in het gras zijn gebeeldhouwd. Geen entreekosten, gewoon lekker dwalen en genieten van kunst in de natuur. Ideaal voor een zonnige zomerdag!

Rijkmuseum Garden

ARTZUID

ARTZUID brengt elke twee jaar de groene lanen van de Apollolaan, Minervalaan en de Churchillaan in Amsterdam-Zuid tot leven met verrassende kunstwerken. De achtste editie van ARTZUID wordt samengesteld door Jasper Krabbé, en stelt maar liefst vijftig sculpturen tentoon van internationaal bekende kunstenaars en opkomend Nederlands talent. Volg de gratis beeldenroute en laat je onderdompelen in een mix van moderne en hedendaagse figuratieve kunst, gecombineerd met betoverende installaties. Tien kunstenaars kregen de opdracht om nieuw werk te maken, onder wie de bekende Amsterdamse streetartist Frankey. Wil je meer te weten komen over dit project? Sluit je dan aan bij een van de rondleidingen die elke zaterdag en zondag om 13:00 uur plaatsvinden.

Pluk de Nacht

Pluk de Nacht staat bovenaan ons lijstje als het gaat om toffe events! Hier kijk je naar exclusieve, nog niet eerder vertoonde films in het betoverende decor van de Amsterdamse zomeravonden. Het is extra bijzonder omdat er een gepassioneerd leger aan toegewijde vrijwilligers met hart en ziel aan werkt. Dat voel je. Pluk is vrij toegankelijk, je kunt altijd komen aanwaaien en plaatsnemen op het terras. Als je een strandstoel wil voor het scherm (voor de ultieme filmbeleving als je het ons vraagt), dan betaal je €9,50. Na de film nog geen zin om naar huis te gaan? Ga dan naar de Stille Nachtclub! Iedere donderdag, vrijdag en zaterdag kun je na afloop nog dansen in de circustent. Van woensdag 23 augustus tot en met 2 september kun je je laten verrassen door de unieke films bij het Stenen Hoofd aan het IJ. Nieuwsgierig? Bekijk dan het programma op de website

Deel dit artikel: