Blog

Onze 5 favoriete bierbrouwerijen in Nederland

18 Mei 2022  |  Inspiratie

Nederlands bier; we zijn er bij Eden Hotels gek op! Daarom zetten wij onze favoriete bierbrouwerijen in Nederland voor jou op een rij. Van Amsterdam tot aan Maastricht, in deze brouwerijen wil je zeker een biertje drinken.

1. Stadsbrouwerij Maastricht

Maastricht staat bekend als de stad die verbindt, en dat proef je zeker terug in de lokale bieren. Je kunt bij de Stadsbrouwerij Maastricht terecht voor een lekker biertje op een prachtig terras met uitzicht over de Maas. Of wat dacht je van een bijzondere rondleiding door de brouwerij?

Fijn detail: De brouwerij bevindt zich op enkel vijf minuutjes lopen van het Designhotel Maastricht

2. Kaapse Brouwers Rotterdam

“Het beste Rotterdams bier ter wereld” is hoe de slogan van de Kaapse Brouwers Rotterdam luidt. De Kaapse Brouwers vind je in de Fenix Food Factory bij de Kop van Zuid en heeft naast een brouwerij ook een proeflokaal. Trakteer jezelf op een lokaal gebrouwen Kaaps biertje of speciaalbieren van over de rest van de wereld en geniet ondertussen van een waanzinnig uitzicht.

Vanaf het Savoy Hotel Rotterdam sta je met de fiets binnen een kwartiertje bij de brouwerij. Een toffe fietsrit!

3. Brouwerij Martinus Groningen

Brouwerij Martinus ligt op nog geen steenworp afstand van City Hotel Groningen. De brouwerij is een echt familiebedrijf, prijkend in een industrieel pand. Wat begon als hobby is inmiddels uitgegroeid tot een gevierde brouwerij met gezellig proeflokaal en restaurant.

Zeker een must-visit wanneer je verblijft in het City Hotel Groningen!

4. Oedipus Brewery Amsterdam

Oedipus Brewing is een creatieve, kleurrijke én ambachtelijke brouwerij waar je kunt genieten van verschillende bieren in een relaxte setting op een industriële plek. De bieren van deze hotspot in Amsterdam-Noord zijn divers en hebben geinige namen. Ook de snacks (en zo’n beetje de beste burgers van Amsterdam) moet je bij je bezoek zeker even proberen.

Oedipus Brewing is vanaf al onze hotels in Amsterdam gemakkelijk te bereiken met het openbaar vervoer en een kleine wandeling!

5. Brouwerij 't IJ

Van Brouwerij ’t IJ in Amsterdam heb je vast al eens gehoord. Bij deze brouwerij worden uitsluitend speciaalbieren gebrouwen met een breed smakenpallet. Wil jij een keer zo’n lekker biertje proeven in de originele setting? Naast de brouwerij vind je café en proeflokaal De Molen, die iedere dag geopend is. Een rondleiding door de brouwerij? Dat is ook mogelijk!

Met het openbaar vervoer ben je vanaf onze hotels in Amsterdam zo bij Brouwerij ’t IJ.

Meer tips & inspiratie

Op zoek naar meer inspiratie voor je verblijf in een van onze hotels? Bekijk dan onze city guides voor meer leuke brouwerijen, barretjes en restaurants.


Deel dit artikel: