Blog

Dit zijn de foodtrends voor de feestdagen

18 Okt 2018  |  Inspiratie

Of je nu etentjes buiten de deur op de planning hebt staan of zelf aan de slag gaat. Tijdens en rondom de feestdagen wordt er heel wat afgegeten. Maar wat mag er nu écht niet aan de kersttafel ontbreken? Wij zetten de foodtrends voor de feestdagen voor je op een rij. 

Matchende cocktails & mocktails

Waarschijnlijk dacht je eerder al eens na over wat voor wijn smaakt bij welk gerecht. De kerst foodtrend van 2018? Je cocktails matchen met de gerechten. Niet alleen op het gebied van smaak, maar ook als het aankomt op kleur. Leuk, want het geeft de kersttafel nét even die finishing touch. Even geen alcohol? Ga dan voor de non-alcoholische variant van de cocktail: de mocktail!

Kleine gerechtjes

Een bord met goed eten voorgeschoteld krijgen is leuk, maar het is nóg leuker om heel veel bordjes voor je neus te hebben. Kleine hapjes en gerechtjes, waardoor je veel uit kunt proberen en veel kunt proeven. Ongeacht of je nu bij een restaurant gaat eten of zelf de handen uit de mouwen gaat steken. Het fijne van deze kerst foodtrend is namelijk dat je -indien je het thuis viert- de taken kunt verdelen. Laat iedereen z'n eigen specialiteit maken en maak er een échte tapastafel van. Nu de cocktails nog, en je bent verzekerd van een onvergetelijk feestje.

Vegetarisch en/of vegan voedsel

Steeds meer Nederlanders bannen vlees en vis uit hun dieet. Sterker nog: steeds meer mensen kiezen voor een volledige vegan lifestyle. De schappen van de supermarkten zijn dan ook steeds beter gevuld met lekkere vegan producten en ook in restaurants begint de keuze reuze te worden. Ga voor een volledig vegan 4- of 5-gangen diner of wissel de gangen af.

Buiten eten

Buiten eten? In de winter? Gekkenwerk, zou je denken. Maar niets is minder waar. Want zeg nu zelf: valt er iets gezelligers te bedenken dan met z'n allen marshmellows verwarmen boven een zelfgestookt vuurtje? Of het drinken van een ouderwets goede glühwein om weer lekker warm te worden? Ook is het helemaal trending om de barbecue aan te zetten en samen in de koude buitenlucht te grillen. Groente, vis, vlees; het smaakt toch allemaal nét wat lekkerder als het van de grill afkomt.

Eenvoud

Traditioneel is terug. Ga dus voor de traditionele kalkoen, biefstuk of gegrilde kip als 'centre piece' van het menu en serveer eenvoudige gerechten ernaast. Deze trend focust zich op eenvoudig, maar goed eten; je kunt de plank er dus haast niet mee mis slaan.

Gezond eten

We worden ons steeds bewuster van wat we allemaal naar binnen werken. En waarom zouden we die goede voornemens met de feestdagen ineens laten varen? Dat zie je dan ook terug in de foodtrends voor de feestdagen van 2018. Veel groenten, gerechten met weinig vet en gezonde toetjes, gemaakt met fruit.

Heb jij al plannen voor de feestdagen? Bij onze restaurants zijn onvergetelijke feestdagen een garantie. Van hip hotspot restaurant The Birdhouse Amsterdam tot aan Franse verfijndheid bij Brasserie FLO in Maastricht, Eindhoven of Amsterdam: bekijk hieronder onze restaurants.

Deel dit artikel: