Blog

Zo haal je alles uit je staycation

15 Jul 2019  |  Zien & Doen

Je hoeft écht niet per se ver van huis om het ultieme vakantiegevoel te ervaren. Speciaal voor wie deze zomer voor een thuisblijfvakantie gaat: zo haal je gegarandeerd alles uit je staycation.

De zomer is het seizoen om mooie herinneringen op te doen. Maar daarvoor hoef je echt niet voor die vakantie in het buitenland te kiezen. In de zomer valt er namelijk in eigen land zoveel te ondernemen, dat het er ongetwijfeld één wordt om niet snel meer te vergeten. Wij zetten de leukste staycation tips voor deze zomer je op een rij.

Een avondje openluchtbioscoop

In de zomer zie je ze overal in Nederland oppoppen: openluchtbioscopen. Want geeft er iets meer het ultieme zomergevoel dan wanneer je bewapend met smakelijke snacks en een drankje op een warme zomeravond onder de sterrenhemel getrakteerd wordt op een goede film? Wat ons betreft niet. Van de Pleinbioscoop in Rotterdam en open air film festival Pluk de Nacht in augustus tot de wekelijks terugkerende Films with a View bij Pllek Amsterdam: deze zomer staat je een flinke portie films in de buitenlucht te wachten.

Picknicken in een stadspark

Een relaxte plek in een mooi stadspark, een flesje wijn en veel lekker eten. Er is niks wat lekkerder is dan op een zomerse dag neerstrijken in een stadspark en niks anders doen dan relaxen. Neem een goed boek mee, een kleedje en je vermaakt je gegarandeerd uren. Zien wat de fijnste stadsparken in Nederland zijn? We hebben ze hier voor je verzameld.

Culinaire hoogstandjes leren bereiden

Ergens een hapje eten is leuk, maar stiekem geeft het minstens zoveel plezier als je zelf een culinair hoogstandje op tafel hebt weten te toveren. En om bijvoorbeeld échte authentieke Italiaanse gerechten te leren bereiden hoef je echt niet helemaal naar Italië af te reizen. Zo kun je bij Italiaans restaurant Enoteca de fijne kneepjes van de Italiaanse keuken leren beheersen met de Cucina Italiana workshop, gegeven door Italiaanse Chef Salvatore. Helemaal leuk om met een vriendengroep te doen, want je kunt de workshop bij Enoteca met een groep van 8 tot 20 personen volgen. Lees hier meer over Enoteca.

De tofste rooftopbars ontdekken

Ze staan vaak als je op vakantie gaat bovenaan je horecalijstje: rooftopbars. Maar we hebben er hier in Nederland ook héél wat waar je ongetwijfeld wel eens wilt neerstrijken voor een goede cocktail met een mooi uitzicht. In onze city guides brengen we onze favoriete rooftopbars in verschillende steden voor je in kaart. 

Foodtruckfestivals aflopen

Sinds een paar jaar kun je er in Nederland niet meer omheen: foodtruckfestivals. Ze zijn er door het hele land, en in allerlei vormen en groottes. Denk bijvoorbeeld maar aan Rrrollend en TREK, die de hele zomer hun foodtrucks op verschillende plekken in Nederland parkeren.

Een nachtje weg

Echt even ontsnappen uit de dagelijkse sleur? Dan is er niks zo fijn dan een nachtje doorbrengen in een hotel in een andere stad. Even heerlijk voor je laten zorgen, ongegeneerd genieten van een uitgebreid ontbijt (op bed?) en een leuke nieuwe stad verkennen. Van Groningen en Eindhoven tot aan Maastricht en Rotterdam: welke steden van dit lijstje moet jij nog verkennen?

Een stranddag in eigen land

Het is niet voor niets dat onze oosterburen in de zomer graag in Nederland vertoeven. We hebben in Nederland ontzettend veel leuke, fijne en mooie stranden waar je urenlang kunt vertoeven. Een stranddag mag daarom dus ook echt niet aan je staycation-planning ontbreken. Onze favoriete verse van een stranddag? Lekker relaxen bij de hippe beach clubs aan het Zwarte Pad in Scheveningen. Wedden dat je spontaan het vakantiegevoel te pakken hebt?

Je leest het al: geen betere periode voor een citytrip in eigen land dan de zomer. Daarom hebben ook onze hotels deze fijne zomer staycations voor je samengesteld.

Designhotel-Maastricht-omgeving.jpg
Vanaf €129,00 Per nacht
Deel dit artikel: