Blog

Dit zijn de fijnste stadsparken in Nederland

08 Jul 2019  |  Zien & Doen

Haal je picknickkleed maar uit de kast en vis die fles wijn maar uit de koelkast. Of je er nu woont of je een citytrip in Nederland in het verschiet hebt: we maken een verzameling voor je van de allerfijnste stadsparken van Nederland.

Dakpark, Rotterdam

Even klimmen, maar daar krijg je ook wat voor terug. Het Dakpark in Rotterdam vind je op het dak van de enorme parkeergarage boven winkelcentrum BigShops in Delfshaven. En dat levert een spectaculair plaatje van Rotterdam en z'n beroemde havens op. 

Oosterpark, Amsterdam

Het Vondelpark kennen we allemaal wel, maar Amsterdam is zóveel meer leuke stadsparken rijk. Het Oosterpark in Amsterdam-Oost is er zo één waar menig Amsterdammer de weekenden doorbrengt. Wandelen, picknicken, spelen, hardlopen, mediteren, lezen; het kan er allemaal. Oh, en de komende jaren wordt het Oosterpark ongetwijfeld nog populairder. Het park wordt namelijk aan de noordzijde met zo'n 6 hectare uitgebreid.

Wist je dat je vanaf het Oosterpark in no time bij The Manor Amsterdam bent? En laat daar nu eens het allerbeste Italiaanse restaurant van Amsterdam Enoteca zitten... Hallo Italiaanse lunch!

Stadspark, Maastricht

Voor het Stadspark Maastricht mag je best wat tijd uittrekken. Je vindt hier namelijk maar liefst zes deelparken. Naast dat het gewoonweg een heerlijk park is om doorheen te slenteren, vermaak je je ook gegarandeerd met alles wat er te zien is. Denk: kunst, vestingwerken en een vogelvolière en een hertenkamp. Daarnaast loopt de oude stadsmuur dwars door het park, en pak je dus ook mooi nog een stukje geschiedenis mee.

Prinsentuin, Leeuwarden

Wanneer het zonnetje laat zien strijkt Leeuwarden massaal neer bij de Prinsentuin. Om er gewoon lekker doorheen te slenteren, relaxt te zonnebaden, uitgebreid te picknicken of de mooie jachthavens die aan het park liggen te bewonderen. Ook leuk om te weten: in de zomermaanden vind je in het park iedere zondag een Prinsentuinconcert.

Met een relaxte break, picknick of wandelsessie in een stadspark maak je je citytrip pas echt compleet. Wat dacht je van een stedentrip naar Lonely Planet's favoriet Leeuwarden of je even in het buitenland te wanen met een stedentrip Maastricht?

Paleistuin, Den Haag

De Paleistuin van Den Haag is zo'n plek die je haast wel gezien móet hebben. Het park vind je achter Paleis Noordeinde en heeft ook echt iets koninklijks. Met z'n bijzondere ambiance is het de spot om je even uit de drukte van de stad te begeven. Hoewel de tuin drie ingangen heeft, raden we je aan om de zij-ingang van de Molenstraat te nemen. Even ouderwets aan de bel trekken, en de deur wordt voor je geopend. Waan je je toch nog even royalty.

Stadswandelpark, Eindhoven

Het Stadswandelpark van Eindhoven is er één die je met je bezoek aan Eindhoven niet wilt overslaan. Je vindt er een beeldentuin, gazons met uitzicht over het water en een ernstig fijne picknickspot. Die ligt trouwens tussen het Parktheater en het Witte Dorp.

Naast relaxen in een park, valt er in Den Haag, Eindhoven en Groningen nog zóveel meer te ontdekken! Ga voor een stedentrip Den Haag en slaap Babylon Hotel Den Haag, trek voor je staycation naar designstad Eindhoven of kies voor upcoming bestemming citytrip Groningen.

Stadspark Noorderplantsoen, Groningen

Niet fijner dan na een dag vol sightseeing en shoppen om even ongegeneerd te relaxen. En laat Stadspark Noorderplantsoen in Groningen zich daar nu perfect voor lenen. Het uitgestrekte park ligt op een hele fijne plek in de stad, is gevuld met kunst en leent zich vaak als locatie voor de leukste evenementen. 

Mis jij nog een stadspark in Nederland die eigenlijk niet aan dit lijstje mag ontbreken? Vertel het ons!

Deel dit artikel: