Blog

Kids City Guide Den Haag

01 Apr 2019  |  City Guides

Lekker naar het strand, klimmen in het Haagse Bos, stokstaartjes spotten of Mickey Mouse pizza’s eten: Den Haag is misschien wel de allerleukste stad om met de hele familie op pad te gaan! Wij hebben een verzameling voor je gemaakt van onze favoriete kidsvriendelijke adresjes.

Eten, drinken (en spelen :)

De Boomhuttenclub

Hotspot De Boomhuttenclub in de Boekhorststraat is leuk voor zowel de kids als de papa’s en mama’s. Ouders kunnen hier rustig koffie drinken of lekker lunchen, terwijl de kids heerlijk ravotten in de boomhutten. Handig, want door de glazen wand zijn de kleintjes goed te volgen terwijl ze druk aan het spelen zijn!

De Boomhuttenclub Den Haag | Boekhorststraat 47

Very Italian Pizza

Lekkere pizza’s vol natuurlijke ingrediënten in een gezellige, vrolijk makende setting: dat is Very Italian Pizza (V.I.P.) in een notendop. En het leukste is: de kleintjes kunnen hier een heuse Mickey Mouse pizza eten.

Very Italian Pizza | Kettingstraat 13

Kunst & Kids Café

Spelen en creatieve kunstlesjes volgen, terwijl ouders andere papa’s en mama’s kunnen ontmoeten en relaxen met een goede kop koffie en wat lekkers. Voor een zacht toegangsprijsje van €2,50 gaat er bij het Kunst & Kids Café een wereld voor zowel ouders als kids open. Bekijk de website van het café voor een overzicht van alle lesjes!

Kunst & Kids Café | Acaciastraat 182

Wist je dat Babylon Hotel Den Haag hélemaal kidsproof is? Niet alleen vind je bij het hotel familiekamers die van werkelijk alle gemakken voorzien zijn, maar bij het restaurant van Babylon Hotel Den Haag The Livingroom is er ook nog eens ieder weekend en tijdens vakanties een speciaal kinderontbijtbuffet. In het “keukentje” kunnen kids een heerlijk ontbijtje voor zichzelf klaarmaken.

MingleMush

Al het eten wat je je kunt bedenken en een sfeer waar je blij van wordt. Food hall MingleMush zit pal naast Den Haag centraal én dus ook nog eens naast het Babylon Hotel. De allerkleinsten kunnen op de begane grond spelen in de Mush Tuin en grotere kids (en natuurlijk ook gewoon volwassenen…) gaan zich te buiten bij de arcadespellen.

MingleMush | Anna van Buerenplein 712

Avonturia de Vogelkelder

Avonturia is zonder twijfel de meest avontuurlijke dierenwinkel van Nederland. Voor werkelijk álle leeftijden. Begeef je in de wereld van honden, katten, vogels en meer of geef je ogen pas echt de kost en trek naar de binnen vijver om schildpadjes, slangen, en spinnen te bewonderen. Breng ook zeker een bezoek aan Avonturion en ga op avontuur in de grotten. Voordat je er erg in hebt stuit je op vossen, stokstaartjes, vleermuizen en nog zoveel meer. 

Avonturia de Vogelkelder | Kerketuinenweg 3

Bekijken

Museum Voorlinden

Bijna alle werken bij Museum Voorlinden in Wassenaar zijn belevingskunstwerken. Superleuk voor jong en oud dus! Vergaap je aan al het moois en laat de zintuigen prikkelen. Na het nodige ontdekwerk in het museum kun je nog lekker naar buiten trekken voor een wandeling over het mooie landgoed Voorlinden.

Museum Voorlinden | Buurtweg 90

Kinderboekenmuseum

Dol op boeken? Dan ben je bij het Kinderboekenmuseum helemaal op je plek. Er valt bij het museum namelijk niet alleen ontzettend veel te bekijken, maar juist ook te beleven! Voor kleine en grote kinderen! Naast de vaste tentoonstellingen Papiria (voor kids vanaf 7 jaar), ABC met de dieren mee (kinderen van 2 t/m 6 jaar) en Ik ben Kikker (vanaf 0 jaar) worden er ook leuke tijdelijke activiteiten zoals events en workshops georganiseerd.

Kinderboekenmuseum | Prins Willem-Alexanderhof 5

Doen

Pluk!

Stadsboerderij Pluk! Den Haag is wel een hele bijzondere boerderij. Zo lopen er talloze dieren rond (met een héél hoog aai- en knuffelgehalte) en mogen kids de weide in om ze te aaien of zelfs borstelen. Er is een natuurspeeltuin voor de kleintjes en in het seizoen mag je er op woensdagmiddag bloemen en fruit plukken. Scoor in het winkeltje de door Pluk! zelf verbouwde groenten en fruit, wandel in het oh zo mooie Heempark of doe mee aan de interactieve speurtocht. workshops georganiseerd.

Pluk! | Loosduinse Hoofdstraat 118A

Speelbos Robin Hood

Op nog geen 10 minuten lopen vind je het allerleukste speelbos van Nederland: het Robin Hood Speelbos! In dit speelbos midden in het Haagse Bos ga je op avontuur en klim je over de touw- en hangbruggen. Vlieg door het bos in de kabelbaan of aan de slingertouwen of trotseer de klimwand. 

Speelbos Robin Hood | Boslaan

littleYOU

Geweldige kinder musthaves, wat lekkers te happen en volop speelvertier: de Haagse kidsshop littleYOU is een pareltje.

littleYOU | Boreelstraat 8

Kids Karting School

De iets oudere kids (vanaf 8 jaar met een minimale lengte van 135 cm) worden ongetwijfeld blij van de Kids Karting School! Hier leren kinderen spelenderwijs hoe je als Max Verstappen over het circuit kunt scheuren. 

Kids Karting School | Jaap Edenweg 10

Pssst… Wist je al dat in februari 2020 Legoland Scheveningen de deuren opent? 

Komen jullie snel eens met eigen ogen bekijken hoe kidsproof Babylon Hotel Den Haag wel niet is?

Deel dit artikel: