Blog

Kids City Guide Eindhoven

08 Apr 2019  |  City Guides

2.500 jaar terug in de tijd, op naar een biologische stadsboerderij of zelf kunstwerken fabriceren: Eindhoven barst van de kidsproof plekken en activiteiten! Wij hebben een verzameling voor je gemaakt van onze favoriete kidsvriendelijke adresjes.

Eten, drinken (en spelen :)

De Verlichting
Op een mooie plek lunchen, terwijl de kids ondertussen lekker boekjes uitzoeken, knutselen of spelen. Klinkt dat niet als een win-win? Het café in de stadsbibliotheek biedt naast veel lekkers ook nog eens goedgevulde kinderboxen met een leuke verrassing. Kleuters en ouder kunnen op de computers langs de wand spelen.

De Verlichting | Emmasingel 22

Usine
Grand Café Usine huist in de Lichttoren staat met de hoge ramen en industriële look bekend als favoriete lunchstek van de Eindhovenaars en heeft een geweldige kinderhoek ‘Petit Usine’ en dito kindermenu. 

Usine | Lichttoren 6

Pannenkoekenhuis de Proeftuin
Hoewel je er ook gewoon een lekker soepje of broodje kunt bestellen komen zoetekauwen volledig aan hun trekken bij Pannenkoekenhuis de Proeftuin. Binnen vind je er een knutselhoekje en bij lekker weer is de speeltuin met schommel en touwtoren favoriet. Het uitzicht over de boomgaard is mooi meegenomen.

Pannenkoekenhuis de Proeftuin | Oirschotsedijk 14a

Wist je dat Crown Hotel Eindhoven familiekamers heeft? De Deluxe kamers zijn voorzien van een zithoek en hélemaal geschikt om met vier personen te verblijven. En aangezien er geen stad is die zo kidsproof is als Eindhoven kun je er net zo goed een familie citytrip van maken.

EH---CROWN-HOTEL-EINDHOVEN---DELUXE-KAMER---9.jpg

Bekijken

Van Abbemuseum
Kids tussen de 6 en 12 jaar oud zijn verzekerd van een onvergetelijke tijd bij het Van Abbemuseum. Niet alleen doordat je hier naar kunstwerken kunt kijken, maar vooral doordat je hier ook kunst zelf kunt maken! Iedere zaterdagmiddag van 14.00 tot 16.00 uur is er de Kinderkunstclub. Samen met andere kinderen ga je in het museum naar echte kunstwerken kijken. Iedere keer met een ander thema, waarna je je eigen kunstwerk gaat maken.

Van Abbemuseum | Bilderdijklaan 10

DAF Museum
In het DAF Museum blijf je je maar verbazen. Je kunt hier een mooie collectie bewonderen van auto’s en trucks en op de benedenverdieping vind je een schattig dorpsplein, met onder meer winkeltjes uit de dertiger jaren en een gezellig café. Voor kids van 6 t/m 13 jaar is er een speurtocht door het museum.

DAF | Tongelresestraat 27

Philips Museum
Het Eindhovense bedrijf Philips had de missie om het licht uit te vinden dat het meest op zonlicht leek. In het Philips Museum leer je alles over de uitvindingen van Philips en hoe het zo groot werd. Leuk voor de hele familie! Bezoek de tentoonstelling en laat je rondleiden of speel het spel Mission Eureka. Er is ook een kinderspeurtocht voor kids van 4 t/m 8 jaar waarbij je met een UV-lampje geheimen gaat ontdekken. Na afloop krijg je een presentje.

Philips Museum | Emmastraat 31

Doen

preHistorisch Dorp
Durf jij 2500 jaar terug in de tijd te reizen? En heuse ridders en musketiers te ontmoeten? In het prehistorische dorp Eversham kun je zelf de handen uit de mouwen slaan, oude ambachten leren en op een wel héle bijzondere ontdekkingstocht gaan.

preHistorisch Dorp | Boutenslaan 161B

De Ontdekfabriek
In (en om) deze oude fabriek in Eindhoven ga je ongetwijfeld geweldige avonturen beleven. De kids en de papa’s en mama’s! Zo kun je er een film maken, knutselen, bouwen in een super inspirerende omgeving die uitdaagt. Ook een absolute aanrader bij wat minder lekker weer.

De Ontdekfabriek | Torenallee 22

De Genneper Hoeve

Op deze biologische boerderij midden in de stad beleef je hoe de boer zijn dieren, akkers en tuinen verzorgt. Kijk mee bij de kaasmakerij en breng een bezoek aan de boerderijwinkel. Ga zelf eieren rapen, maak een fijne wandeling over het landgoed of doe mee aan één van de andere leuke activiteiten die de boerderij organiseert.

De Genneper Hoeve | Tongelreeppad 1

Een familieweekend Eindhoven met de kids?  Crown ligt niet alleen super centraal in de stad, maar is ook nog eens volledig kidsproof! Kom je het snel zelf ontdekken?

Deel dit artikel: