Blog

De leukste kerstvakantie uitjes van dit jaar

29 Okt 2021  |  Inspiratie

Van knusse kerstmarktjes tot spectaculaire circussen, tijdens de kerstvakantie staan er jaarlijks door het hele land talloze activiteiten op het programma. Maar welke kerstvakantie uitjes zijn nu écht het allerleukst? Wij hebben voor jou de leukste activiteiten op een rijtje gezet. Laat december maar beginnen!

Amsterdam: Funky Xmas Market en het Amsterdam Light Festival

Amsterdam pakt Kerst dit jaar weer groots aan. Er is de hele periode ontzettend veel te beleven in onze hoofdstad, maar één van onze favoriete to do's is de Funky Xmas Market in de Westergasfabriek op 19 december. Op deze kerstmarkt staan allemaal lokale designers met kunst, fashion, design en andere leuke items. Groot favoriet bij de locals!

s ’Avonds verandert onze hoofdstad in een prachtig verlichte stad. Alle grachten en straten worden van top tot teen versierd met vele lichtjes voor het Amsterdam Light Festival en zijn er 35 kunstwerken en kunstinstallaties te vinden in de stad. Bewandel één van de uitgestippelde routes of vaar mee met een speciale tour over de grachten.

Funky Xmas Market | 19 december 2021 | Gratis toegang
Amsterdam Light Festival | 2 december 2021 t/m 23 januari 2022 | Tickets vanaf €7,50 p.p.


Wist je dat wij zes hotels hebben in Amsterdam? Er zit er zeker weten een bij die perfect bij jou past!

Den Haag: Winters Madurodam en schaatsen op het Kurhausplein

Van 25 december tot en met 9 januari is het leukste familiepark van Den Haag, Madurodam, weer helemaal aangekleed in winterse stijl. Tijdens de Winterse Weken zijn er voor de kinderen (maar stiekem ook voor volwassenen) heel veel leuke activiteiten te vinden in het park. Wat dacht je van een winterspeurtocht, een bezoekje brengen aan de enige echte Kerstman of lekker marshmallows roosteren boven een kampvuurtje. En op 22 en 29 december is Madurodam nog mooier. Op deze dagen kan je vanaf 7:00 ’s ochtends genieten van alle mooie lichtjes. En heb je zin in een beetje ijspret? Dan is een bezoekje aan Scheveningen zeker aan te raden. Je kan tot en met 24 januari 2022 schaatsen op het Kurhausplein en tot 30 januari 2022 gratis ijssculpturen bewonderen in zeecontainers op de boulevard. Perfecte uitjes voor de kerstvakantie toch? 

Winterweken Madurodam | 25 december 2021 t/m 9 januari 2022 | Tickets vanaf €16,50 p.p.
Schaatsen Kurhausplein | 13 november 2021 t/m 24 januari 2022 | Tickets vanaf €6,50. p.p.

Lekker in de kerststemming blijven na dit leuke kerstvakantie uitje? Boek een overnachting bij het Babylon Hotel Den Haag!

Rotterdam: Weelde's Winter Warenmarkt en brunchen op grote hoogte

Een winterse kerstmarkt met allemaal Rotterdamse ondernemers, dat is toch super leuk? In het weekend van 18 en 19 december vind de Weelde’s Winter Warenmarkt plaats. Het is een markt met allemaal Rotterdamse ondernemers met unieke producten, van creatieve start-ups tot tweedehands spullen. Dit jaar met kerst echt eens uitpakken? Brunch of High Christmas dan eens op grote hoogte in de Euromast en sluit de dag af met een overnachting in het Savoy Hotel. Dan wordt het sowieso een avond om nooit te vergeten!

Weelde’s Winter Warenmarkt I 18 & 19 december 2021 I Toegang €3,00 p.p.
Brunch of High Christmas Euromast | 25 & 26 december 2021 | Prijzen starten vanaf €45,00 p.p.

Eindhoven: Muziek en spektakel 

Bij Kerst hoort natuurlijk ook muziek en dat heeft Eindhoven dit jaar goed voor elkaar! In het Eindhovense muziekgebouw staan er verschillende optredens in kerstsferen op het programma. Wat dacht je bijvoorbeeld van het wereldberoemde London Community Gospel Choir en Holland Baroque? Van 23 tot 31 december is het in Eindhoven daarnaast weer tijd voor het Wintercircus. De show mag dan wel iets kleiner zijn dan normaal door de maatregelen, maar het wordt gegarandeerd een spektakel!

Muziekgebouw Eindhoven | Afgelast
Wintercircus Eindhoven | Afgelast

Niet meer de trein of auto pakken na een gezellige avond? Overnacht bij het Crown Hotel en verblijf in hartje Eindhoven.

Maastricht: Magische lichtjes en Magisch Maastricht

Maastricht is altijd al magisch, maar tijdens de feestmaanden wordt deze stad alleen maar magischer. Vanaf 15 november zijn er door de hele stad lichtjes te vinden die je aan de hand van drie verschillende routes kunt bewonderen. Wist je dat er ook een route loopt door Wyck, de leukste buurt van Maastricht waarin Designhotel Maastricht is gevestigd? En wat is nu leuker om deze lichtroute te combineren met een bezoek aan Magisch Maastricht op het Vrijthof? Heel het Vrijthof wordt omgetoverd tot een groot winterdorp compleet met onder andere een reuzenrad, schaatsbaan, kerstmarkt en food kraampjes. Laat ons hotel nu perfect centraal gelegen liggen om ultiem te kunnen genieten van kerst in Maastricht.

Magische lichtroutes | Van 15 november 2021 t/m 1 januari 2022 | Gratis toegang

Magisch Maastricht op het Vrijthof | Van 2 december t/m 31 december 2021 | Tickets vanaf €5,09 p.p.

Leeuwarden: Kerstdorp Wielenpolle en de Elfstedentocht

In Leeuwarden is er een wijk die ieder jaar door buurtbewoners wordt omgetoverd tot een waar kerstdorp, en wat ziet dat er mooi uit! Alle huizen in Wielenpolle worden verlicht, er is livemuziek en er is iets te eten of drinken in het weekend om helemaal het kerstgevoel te krijgen. Buiten dit kerstdorp staat Friesland natuurlijk bekend om de Elfstedentocht. De kans dat de tocht dit jaar helemaal kan worden gereden is klein, maar misschien kan er wel een klein stukje worden geschaatst op de Leeuwardse grachten. Laten we het hopen!

Kerstdorp Wielenpolle | Van 3 t/m 21 december 2021 open voor publiek | Gratis toegang

Groningen: Zweedse kerstmarkt en de WinterWelVaart

De feestdagen een klein beetje in het buitenland vieren? In het weekend van 11 en 12 december is er een Zweedse kerstmarkt in de Suikerfabriek. Deze markt is helemaal compleet met unieke Zweedse adresjes, handgemaakte Scandinavische spullen, workshops en natuurlijk Zweedse gehaktballetjes. Een weekend later is het dan weer tijd voor hét kerstevent van Groningen, namelijk WinterWelVaart. Bij dit evenement worden alle historische boten prachtig verlicht en zijn er veel optredens in de schepen. Op de kade staat het hele weekend een markt waar je gezellig overheen kan wandelen en ook het Noordelijk Scheepsvaartmuseum is het hele weekend gratis toegankelijk.

Zweedse kerstmarkt | Afgelast
WinterWelVaart | Van 17 t/m 19 december 2021 | Gratis toegang

Hengelo: Winterse steden in Overijssel 

Hengelo wordt in de decembermaand omgebouwd tot “Winters Hengelo”. In het midden van Winters Hengelo is er een schaatsbaan te vinden met een café erbij. Ook worden er deze maand verschillende activiteiten georganiseerd. Ook de naastgelegen stad Enschede is zeker weten een bezoekje waard! In de decembermaand wordt de binnenstad van Enschede namelijk helemaal omgetoverd tot Winter Wonderland compleet met lichtjes, kerstbomen en een mooie schaatsbaan.

Winters Hengelo | Van 3 december 2021 t/m 10 januari 2022 | Meer informatie volgt
Winter Wonderland Enschede | Van 10 december 2021 t/m 9 januari 2022 | Gratis toegang

Wauw, wat is er veel te doen in de steden deze kerst! Van kerstmarkten en schaatsbanen tot complete kerststeden en light festivals. Onze hotels liggen midden in het stadscentrum, waardoor jij optimaal kunt genieten van de kerstsfeer in de steden. Waar ga jij naar toe deze kerst?

Deel dit artikel: