Blog

De allerleukste steden voor een familie citytrip

02 Nov 2018  |  Inspiratie

Een weekend of citytrip met de familie is áltijd een goed idee. Want hoewel het georganiseer van zo’n trip met kleine kids een uitdaging lijkt, valt dat in de praktijk vaak hartstikke mee. In deze steden valt er zoveel leuks voor de hele familie te ondernemen, dat het gegarandeerd een geslaagde trip wordt.

Familie stedentrips in eigen land

Niets zo leuk als een stedentrip met kids in eigen land. En hoewel de grote steden natuurlijk ook allemaal prima bereikbaar zijn met de auto, is het toch wel het allerleukst om met je gezin de trein te pakken. Niet alleen door het praktische aspect van de trein, maar ook omdat daar het avontuur eigenlijk al begint. We voeren je mee naar de leukste steden voor een trip met de fam.

Groningen

Als er een stad is waar je je met je kinderen kunt vermaken dan is het Groningen wel. Want voor jong en oud valt er hier zóveel te doen, dat het bijna onmogelijk is om keuzes te maken. Zo vind je hier bijvoorbeeld de DoeZoo Insectenwereld, waar kinderen zich kunnen vergapen aan griezelige insecten en zeehondencentrum Pieterburen waar ze mee kunnen kijken met de opvang en verzorging van de zeehondjes. Ook heeft de VVV speciaal voor kinderen een stadswandeling gemaakt, waarbij kids op ontdekkingstocht gaan langs alle bijzondere highlights om het lievelingshapje van hondje Ebbe te achterhalen.

Op zoek naar een familiekamer in Groningen? Bij City Hotel Groningen zit je midden in het centrum van de stad. Handig, want zo ben je in een mum van tijd bij alle highlights.

Den Haag

Ook Den Haag is een waar kinderparadijs. Denk maar aan het welbekende Madurodam, de Wonderkamers in het Gemeentemuseum Den Haag (let op: deze gaan in maart 2019 pas weer open), het Kinderboekenmuseum en het imponerend grote Omniversum. Leuk voor de kinders, maar ook voor paps en mams. Iets cultureels plannen? Trek dan naar het Binnenhof voor de speciale kinderrondleiding in de Ridderzaal.

Leukste-steden-familie-citytrip-image-1.jpg

Photo: De Wonderkamers

Om alle leuke plekjes van Den Haag te ontdekken mag je gerust wel een paar dagen nemen. En dan is het wel zo fijn om een hotel midden in het centrum van Den Haag te hebben. Babylon Hotel Den Haag bevindt zich op een paar minuten wandelen van het centrum, pal naast Den Haag CS en heeft ook nog eens speciale familie hotelkamers. 

Eindhoven

Of je nu met tieners op pad gaat of met kleine kindjes: Eindhoven is je stad. Je kunt hier namelijk met jong en oud alle kanten op. Zet bijvoorbeeld koers naar het PSV Museum, waarbij je de club op een interactieve manier beleeft. Breng een bezoek aan het Prehistorisch Dorp, waar je precies kunt zien hoe het er vroeger aan toeging en waar je zelf ook de handen uit de mouwen mag steken. Of ga naar de Ontdekfabriek, waar je op woensdag, in het weekend en tijdens schoolvakanties op avontuur kan. 

Leukste-steden-familie-citytrip-image-2.jpg

Photo: De Ontdekfabriek

Een familietripje naar Eindhoven? Dan is het net zo leuk om er een weekend van te maken. Crown Hotel Eindhoven bevindt zich in hartje centrum; je bent maar een steenworp verwijderd van Eindhoven Centraal Station. De speciale familiekamers maken je verblijf extra leuk én comfortabel.

Maastricht

Hoewel je misschien bij Maastricht eerder aan een romantische stedentrip denkt, leent de stad zich ook juist bij uitstek voor een familie stedentrip. Maastricht biedt namelijk talloze highlights en activiteiten die ingericht zijn op de allerjongsten. Zo is voor de kleintjes (3 t/m 8 jaar) bijvoorbeeld niets zo leuk als dwalen door de Grotten van Maastricht tijdens de speciale kindergrottentocht. Of wat dacht je van een bezoek aan de Dominicanenkerk, waarbij jij je kunt vergapen aan het decor van de boekenwinkel en je kind lekker boekjes kan bekijken in de kinderhoek? 

Leukste-steden-familie-citytrip-image-4.jpg

Photo: Grotten Maastricht

Nergens voel je je zo op vakantie als in Maastricht. Dus waarom zou je niet je familieweekend naar Maastricht laten gaan? Bij Designhotel Maastricht heb je een locatie midden in het centrum te pakken en ben je dus zo bij alle leuke highlights.

Rotterdam

Ook Rotterdam is zo’n stad waar je met kids heel goed kunt vermaken. Zo vind je in Rotterdam Villa Zebra, een museum alleen voor de kleintjes, en waar ze ook zelf aan de slag kunnen. Of wat dacht je van het Maritiem Museum, in de haven om de hoek van de Coolsingel, waar kinderen zich helemaal kunnen uitleven bij diverse attracties of het Natuurhistorisch Museum of Museum Boijmans van Beuningen, waar ze zich volop kunnen vergapen? Voor zowel de kids als de volwassenen is ook een bezoekje brengen aan de SS Rotterdam een must. Zo zijn er kids rondleidingen, is er een Playmobil Room en worden er verschillende activiteiten georganiseerd. Minstens net zo’n aanrader is het om een rondvaart over de Maas te doen (opstappen in het Scheepsvaartkwartier, aan de voet van de Erasmusbrug). 

Leukste-steden-familie-citytrip-image-3.jpg

Photo: Museum Boijmans van Beuningen

Rotterdam is typisch zo'n stad waar je wel een paar dagen voor mag uittrekken. Met een locatie midden in het centrum van Rotterdam en op een paar minuten lopen van de Markthal is Savoy Hotel Rotterdam het uitgelezen hotel om te verblijven. Ideaal, want Savoy Hotel Rotterdam heeft ook nog eens familiekamers ter beschikking.

Deel dit artikel: