Blog

Geselecteerd: de leukste winkelsteden van Nederland

27 Jul 2022  |  Inspiratie

Nederland telt een tal van leuke winkelsteden. Van wereldse steden met welbekende winkelstraten tot aan gezellige steden barstensvol bijzondere boetieks en conceptstores. We hebben een selectie voor je gemaakt van de leukste winkelsteden van Nederland.

1. Amsterdam

Geen plek in Nederland waar je zoveel leuke winkelgebieden vindt als in Amsterdam. En naast dat je in Amsterdam natuurlijk gerust uren (dan wel niet dagen) rond kunt slenteren over de Kalverstraat, Leidsestraat, PC Hooftstraat, Negen Straatjes zijn er nog zóveel meer leuke winkelstraten in Amsterdam. Favoriet bij de locals? Dat zijn zonder twijfel de Gerard Doustraat, Utrechtsestraat en de Haarlemmerstraat/-dijk. 

Ook leuk: maak er meteen een shopweekend in Amsterdam van! Onze hotels zitten in hartje centrum, dus je bent in een mum van tijd bij de leukste winkelstraten van Amsterdam.

2. Maastricht

Als je het over leuke winkelsteden in Nederland hebt, dan moet ook zeker het charmante Maastricht worden benoemd. Want naast dat je in deze fijne stad het hele jaar door een vakantiegevoel hebt, kom je er als winkelliefhebber ook zeker aan je trekken. Niet alleen in het stadscentrum met alle welbekende warenhuizen en internationale ketens, maar door de hele stad wemelt het van de leuke wijken waar je geweldig kunt shoppen. De allerleukste winkelbuurt van Maastricht? Dat is zonder twijfel Wyck. In de vele boetieks aan de Rechtstraat en Wycker Brugstraat kun je dan ook ongetwijfeld slagen. Sla tijdens je bezoek trouwens ook zeker niet het Jekerkwartier, Sphinxkwartier en de Minckelersstraat over. 

Designhotel Maastricht bevindt zich in de leukste winkelbuurt van Maastricht: Wyck. Combineer een leuke shopdag in Maastricht met een hotelovernachting!

Maastricht Herfst
Vanaf €60,00 Per persoon
Ervaar het beste van "Mestreech"

Uitgebreid genieten van Maastricht!

View package

3. Rotterdam

Wie winkelen in Rotterdam zegt, denkt misschien aan de Koopgoot, maar Rotterdam biedt stiekem nog zoveel meer leuke shopgebieden. Het hippe MaHo Kwartier in Rotterdam wordt ook wel het Soho van de havenstad genoemd. Je vindt hier talloze designwinkels, leuke boetieks en vintage finds; met name de Pannekoekstraat is zo'n winkelstraat waar je écht even doorheen wilt slenteren. 

Savoy Hotel Rotterdam bevindt zich op een steenworp van het leuke MaHo Kwartier. En geloof ons: aan één dag Rotterdam heb je echt niet genoeg. 

4. Den Haag

Ook in Den Haag valt er heel wat af te shoppen. Want naast de welbekende binnenstad kent Den Haag superleuke winkelstraten. Vooral de Denneweg en Frederik Hendriklaan staan bekend om de mooie boetieks vol met verborgen juweeltjes. Echt toe aan een serieuze shopsessie? Dan moet je bij het grootste overdekte winkelcentrum van Nederland zijn, Westfield Mall of the Netherlands - vlakbij Den Haag.

Hoe fijn is het om na het shoppen direct neer te kunnen ploffen op een lekker bed? Combineer winkelen bij Westfield Mall of the Netherlands met een verblijf bij Babylon Hotel Den Haag!

5. Eindhoven

In designstad Eindhoven weet je altijd zeker dat je slaagt. Kan niet anders, met al die imponerende designwinkels en toffe kledingzaakjes. En hoewel je in hartje centrum alle grote namen vindt, is volgens de stadsambassadeur van Crown Hotel Eindhoven Centre Ineke vooral het gebied rondom de Emmasingel een echte aanrader. Ineke: ‘Je hebt veel van die gezellige “alles winkeltjes” waar je heel hebberig van wordt met prachtige spulletjes voor in huis, leuke kadootjes en kleding.’

Waarom zou je er niet meteen een shopweekend Eindhoven van maken? Boek een overnachting bij Crown Hotel Eindhoven in het centrum van Eindhoven en trakteer jezelf op wat mooi design.

Deel dit artikel: