Blog

Maastricht City Guide

01 Aug 2018  |  City Guides

Pittoreske straatjes, talloos veel leuke boetieks en veel (maar dan ook écht veel) bourgondisch eten. Tijdens een citytrip Maastricht waan je je voor een moment in het buitenland. In deze Maastricht City Guide trakteren we je op een verzameling Maastrichtse hotspots waar je zéker neer wilt strijken.

Maastricht-city-guide--image-1.width-1986 (1).png

Maastricht - Restaurants & Bars

Of je er nu een romantisch weekend weg van maakt of een stedentrip met de fam of je vriendengroep op de planning hebt. Een stedentrip Maastricht biedt voor een ieder wel wat wils. En in zo'n bourgondische stad zoals Maastricht weet je dat het op het gebied van eten en drinken ook wel snor zit. Deze Maastrichtse restaurants en bars zijn bij ons favoriet.

Van Wijck

Ontbijt is wat ons betreft zo'n beetje de lekkerste maaltijd van de dag. En laat je bij hotspot Van Wijck nu de hele dag terecht kunnen voor een vers ontbijtje. Je kunt je bij Van Wijck van 8 tot 18.00 uur ongegeneerd tegoed doen aan pancakes, ontbijtwraps, acai bowls, bananenbrood en gezonde sapjes en smoothies. Meer hartige trek? Dan ga je voor één van de overheerlijke salades, hotdogs of smakelijke borrelhapjes (hallo nachos en gehaktbrood met truffelcrème).

Van Wijck Maastricht | Wycker Brugstraat 28

Maastricht-city-guide-van-wijck-image-1.width-1986 (1).png
Burgerlijk

De burgerliefhebber kan bij hotspot Burgerlijk z'n hamburgerhart ophalen. Burgerlijk is namelijk een überhippe burgerbar waar je de geliefde hamburguesa in allerlei soorten en maten kunt eten. Van een burger met truffelmayo tot één met geitenkaas, tempé of zeewier. You name it en Burgerlijk heeft het. De flinke selectie aan gin-tonics zorgen er daarnaast voor dat je je prima een avond lang kunt vermaken. Ideaal!

Burgerlijk Maastricht | Rechtstraat 37

Maastricht-city-guide-witloof-image-1_OQOUGH7.width-1986_1p5iefE (1).png
Restaurant 55

Restaurant 55 pronkt in een fotogeniek monument pand in hartje Maastricht. Het restaurant draait op het 50/50 principe en de keuken is gebaseerd op de klassieke Franse stijl. Maar het meest bijzondere aan Restaurant 55 is dat ze dagelijks een menu opstellen aan de hand van mooie producten die op dat moment voorhanden zijn. Er staat je dus iedere dag weer een andere culinaire verrassing te wachten.

Restaurant 55 Maastricht | Heggenstraat 3A

Café Zondag

Nog zo'n ontzettend leuke spot in Wyck. Café Zondag was één van de eerste hotspots in de buurt, maar is ook vandaag de dag bij locals nog een geliefd adresje voor koffie, lunch, een (tapas) diner en de vrijdagmiddagborrel. 

Café Zondag Maastricht | Wyckerbrugstraat 42

Brandweerkantine

Een oude brandweerkazerne die omgetoverd is tot een toffe hotspot. Dat is de Brandweerkantine in Maastricht in een notendop. Je kunt op deze spot vanaf 8 uur 's ochtends terecht voor een lekker ontbijtje, of 's middags aanschuiven voor een net zo smakelijke lunch of diner.

Brandweerkantine Maastricht | Capucijnenstraat 21

Redenen Maastricht citytrip
VERS.

Tussen al het sightseeing en shoppen door mag je jezelf best af en toe trakteren op wat lekkers. En dat lekkers hoeft natuurlijk helemaal niet zo 'slecht' te zijn. Bij Vers drink je overheerlijke gezonde sapjes die je een boost geven voor de rest van de dag.

VERS. Maastricht | Grote Gracht 31 

Maastricht-city-guide-vers-image-1.width-1986 (1).png
Maastricht-city-guide-vers-image-2.width-1986 (1).png
Brasserie Tapijn

Brasserie Tapijn prijkt in een oude kazerne aan de zuidkant van het stadspark. Net even buiten het centrum dus, maar desalniettemin zeker een bezoekje waard. Je vindt hier een mix van vintage meubels en industriële accenten die een eer bewijzen aan het verleden. Ook de menukaart knipoogt naar de militaire oorsprong van het pand. Geen uitgebreide kaarten met zoveel gangenmenu's, maar wel kwalitatief goede gerechten waar je blij van wordt. In de zomer is het op het zonovergoten terras ernstig lekker toeven.

Brasserie Tapijn Maastricht | Tapijnkazerne 20

Er is geen stad die je zo het ultieme vakantiegevoel geeft als Maastricht. Reden dat je voor een Maastricht citytrip ook zéker wel een paar dagen mag reserveren. Bij Designhotel Maastricht zit je midden in de hippe buurt Wyck, op loopafstand van het oude centrum en zowat naast Maastricht Centraal Station... Hoe ideaal wil je het hebben?! 

Witloof

Een dag vol hotspots afwerken levert trek op. En laat je die nu erg goed kunnen stillen bij Belgisch restaurant Witloof. De gerechten staan hier in het Vlaams op de menukaart, wat best wat hilariteit met de uitspraak kan opleveren. Witloof serveert naar eigen zeggen geen culinaire hoogstandjes, maar écht en puur eten: dat smaakvol bereid is aan de hand van eigen familierecepturen.

Witloof Maastricht | Sint Bernardusstraat 12

Maastricht-city-guide-witloof-image-1_OQOUGH7.width-1986_Ou7iPo3.png

Maastricht - Beste Terrassen

Maastricht barst van de leuke terrassen. Terrassen waar je niet alleen ernstig goed van het zonnetje kunt genieten, maar je ook nog eens ongegeneerd lekker een cocktail, goed glas wijn of koud biertje kunt drinken. Wij zetten de allerbeste terrassen van Maastricht voor je op een rij.

't Wycker Cabinet

Het terras van 't Wycker Cabinet zit op zonnige dagen altijd barstensvol leuke mensen. Niet vreemd, want je kunt op dit terras én fijn van het zonnetje genieten en ook nog eens ernstig lekker eten. Fan van flammküchen voor de lunch? Dan kun je hier ongetwijfeld een middag doorbrengen.

't Wycker Cabinet | Wycker Brugstraat 29b

Maastricht-city-guide-cabinet-image-1.width-1.width-1986 (1).png
Café Sjiek

Café Sjiek is in Maastricht evenveel een begrip als dat het een hotspot is. Het is een all time favourite adresje, bekend om z'n bruine kroeg setting, lekkere eten en laagdrempelige sfeer. In de zomer is vooral erg fijn toeven op het grote buitenterras in het historische stadspark. Tip voor de looproute: wandel door het stadspark over de oude stadsmuur, langs de Helpoort, Patervink torentje om uiteindelijk bij Café Sjiek te belanden.

Café Sjiek Maastricht | Sint Pieterstraat 13

Maastricht-city-guide-cafe-sjiek-image-1.width-1986 (1).png
Stadsbrouwerij de Maastrichter Maltezer

Als je ergens mooi kunt zitten, dan is het wel op het terras van Stadsbrouwerij de Maastrichter Maltezer. Geniet van het imponerende uitzicht op de Maas terwijl je ondertussen alle (oké, een paar dan) speciaalbieren van de menukaart probeert.

Stadsbrouwerij de Maastrichter Maltezer | Overwal 12

Maastricht-city-guide-malteser-brouwerij-imag.width-1986 (1) (1).png

Maastricht - Shoppen

Het is haast onmogelijk om zonder je portemonnee te trekken voor een portie leuke items Maastricht te verlaten. Kun jij best? Wacht maar tot je door de straten van Wyck Maastricht (en dan met name de Rechtstraat) slentert... We vertellen je waar in Maastricht je moet shoppen.

Festen

In Maastricht vind je juist in de zijstraatjes de meest spannende spots. Zo ook Festen, een toffe conceptstore waar je kunt rekenen op een flinke dosis hebberigmakende items. Even uitgewinkeld? Dan kun je even aanschuiven aan één van de vintage tafels en je terugtrekken met een goede kop koffie.

Festen Maastricht | Minckelersstraat 1A

Maastricht-city-guide-festen-image-2.width-1986 (1).png
Wanderlust

Wanderlust doet z'n naam eer aan. Want je kunt in deze leuke giftshop absoluut wel een tijdje ronddwalen. Je vindt hier gadgets en musthaves die geënt zijn op reizen. En we kunnen je alvast vertellen dat die je flink hebberig maken...

Wanderlust Maastricht | Wycker Brugstraat 3

Maastricht-city-guide-wanderlust-image-1.width-1986 (1).png
Novita

In de Rechtstraat Maastricht is het winkelhoppen geblazen. Hier zitten namelijk zóveel leuke boetieks dat je er gerust wel een ochtendje voor uit kunt trekken. Eén van onze favoriete boetieks is Novita, een shop waar je je ongetwijfeld zult vergapen aan alle unieke items. Het stijlvolle interieur zorgt voor een een feilloze shopbeleving.

Novita Maastricht | Rechtstraat 43A

Maastricht-city-guide-novita-image-1.width-1986 (1).png

Maastricht - To Do

Dat je even een kiekje van het Vrijthof moet schieten, wist je vast al wel. Maar wat je nog meer moet bekijken en ondernemen in Mestreech? Je leest het hieronder.

Boekhandel Dominicanen

Boekhandel Dominicanen schuilt in een heuse gotische kerk en is zéker het bewonderen waard. Want we kunnen je verzekeren: het is niet voor niets dat de boekhandel omschreven wordt als de allermooiste ter wereld. De Dominicanenkerk -waar de boekhandel dus in huist- werd ooit gebouwd als kloosterkerk voor de orde der Dominicanen. Naast dat de boekhandel een collectie boeken heeft waar je u tegen zegt, kun je op de begane grond ook fijn neerstrijken voor een hemels kopje koffie bij Coffeelovers.

Boekhandel Dominicanen | Dominicanerkerkstraat 1

Maastricht-city-guide-boekhandel-dominicanen-.width-1986 (1).png
Marres

In Maastricht struikel je haast over de hippe kunstgalerieën. Favoriet is Marres, Huis van de Hedendaagse Kunst. In het imponerende herenhuis kun je je vergapen aan eigentijdse en inspirerende werken van uiteenlopende kunstenaars. Marres is aangesloten bij Very Contemporary, een samenwerking tussen dertien instellingen voor hedendaagse kunst. Marres heeft trouwens ook een heel fijn restaurant en in de zomermaanden kun je bij lekker weer ook uitstekend vertoeven in de binnentuin.

Marres Maastricht | Capucijnenstraat 98

Sint Pietersberg

Een ontspannende wandeling maken én de skyline van Maastricht bewonderen? Zet dan maar koers naar Sint Pietersberg. Hier kun je de drukte van de stad even ontlopen en lekker ronddwalen. Breid je bezoek uit met een rondleiding door de mysterieuze grotten of de groeve van ENCI. Bijkomen van je wandeling? Strijk dan neer bij Café Slavante.

Sint Pietersberg Maastricht

Vergeet tijdens je citytrip Maastricht ook vooral niet om je aan de mooie uitzichten op de Maas te vergapen.

Maastricht-city-guide-image-4.width-1986 (1).png
Museum aan het Vrijthof

Museum aan het Vrijthof leent zich bij uitstek voor een middag cultuur snuiven. Het museum heeft drie á vier keer een wisseltentoonstelling die keer op keer het bewonderen waard is. Helemaal bekijken: aan het begin van TEFAF (The European Fine Art Fair) presenteert Museum aan het Vrijthof traditiegetrouw een bijzondere expositie die je niet wilt missen.

Museum aan het Vrijthof | Vrijthof 18

Filmhuis Lumière

Is het weer iets minder of gewoon in de mood om een film te kijken? Dan is Lumière een extreem leuk adresje. Lumière prijkt in een imponerend mooi gebouw in het Sphinxkwartier, waar je bijzondere films en interessante documentaires kunt bekijken.

Filmhuis Lumière Maastricht | Bassin 88

Maastricht-city-guide-lumiere-image-1.width-1.width-1986 (1).png

PHOTO: © Lumière

Je weekend Maastricht of citytrip Maastricht pas écht voordelig boeken? Bekijk snel het uitgebreide arrangementenoverzicht van Designhotel Maastricht!

Deel dit artikel: