Blog

Week Zonder Vlees recept: Hollandse geitenkaas salade

11 Mrt 2021  |  Recepten

Tijdens de Nationale Week Zonder Vlees wordt heel Nederland uitgedaagd om vlees en vis een weekje te laten staan. En om je week van wat extra vega-inspiratie te voorzien, trakteren onze Chefs je iedere dag op een lekker vegetarisch recept. Vandaag op het menu: een Hollandse geitenkaas salade.

Nationale Week Zonder Vlees

Dit jaar vindt van 8 t/m 14 maart alweer de vierde editie van de Nationale Week Zonder Vlees plaats. Een initiatief van Isabel Boerdam, oprichter van De Hippe Vegetariër. De campagne is in het leven geroepen om een flexitarisch eetpatroon te promoten, waarbij vlees en vis afgewisseld worden met vegetarische gerechten. Vegetarisch eten heeft namelijk een enorme positieve impact op mens, dier en mileu, enne: proeven is geloven!

Hollandse geitenkaas salade

Voor het recept van vandaag trakteert Chef Leon Looijenstein van restaurant The Living Room, gevestigd in Babylon Hotel Den Haag, ons op weer een verrassend lekker gerecht, namelijk: een Hollandse geitenkaas salade!

Nederland staat vooral bekend om de boerenkaas gemaakt van koemelk, maar nu we er vaker op uit trekken met de fiets stuiten we ook steeds vaker op geitenboerderijen. Zo vind je in het Amsterdamse Bos bijvoorbeeld geitenboerderij Ridammerhoeve; een boerderij waar alles gemaakt wordt van de eigen geitenmelk, van het ijs tot de melk voor in de koffie! Leuk om eens een kijkje te nemen dus, en voor de kids extra vermakelijk, omdat ze hier lekker kunnen spelen en de geitjes kunnen voeren. Vanuit onze hotels in Amsterdam fiets je in een mum van tijd naar het Amsterdamse Bos!

geitenkaas salade.jpg

Ingrediënten (4 personen):

- 125 gram veldsla
- 150 gram jonge geitenkaas
- 80 gram walnoten
- 80 gram honing van de lokale impker
- 1 Elstar appel

Voor de mosterd dressing:

- 40 gram witte wijn azijn
- 20 gram grove Zaanse mosterd
- 20 gram honing
- 1,2 deciliter soja olie

Bereidingswijze

1) Was en droog de veldsla en snijd de appel in dunne plakjes.

2) Rooster de walnoten kort in een hete pan of in de oven op 160 graden gedurende 6 minuten.

3) Maak de sla aan met de mosterddressing, brokkel de kaas erover en garneer de salade met de appel, walnoten en de honing.

Maak het helemaal af met wat zuurdesembrood en geitenboter & genieten maar!

Laat je je toch liever lekker in de watten leggen door vóór je te laten koken? Bekijk dan onze culinaire arrangementen en combineer overnachten in één van onze hotels met een diner van onze eigen restaurants of local heroes.

Deel dit artikel: