Blog

Week Zonder Vlees recept: Stuffed sandwich

10 Mrt 2021  |  Recepten

Tijdens de Nationale Week Zonder Vlees wordt heel Nederland uitgedaagd om vlees en vis een weekje te laten staan. En om je week van wat extra vega-inspiratie te voorzien, trakteren onze Chefs je iedere dag op een lekker vegetarisch recept. Vandaag op het menu: een stuffed sandwich.

Nationale Week Zonder Vlees

Dit jaar vindt van 8 t/m 14 maart alweer de vierde editie van de Nationale Week Zonder Vlees plaats. Een initiatief van Isabel Boerdam, oprichter van De Hippe Vegetariër. De campagne is in het leven geroepen om een flexitarisch eetpatroon te promoten, waarbij vlees en vis afgewisseld worden met vegetarische gerechten. Vegetarisch eten heeft namelijk een enorme positieve impact op mens, dier en mileu, enne: proeven is geloven!

Stuffed sandwich

Voor het recept van vandaag trakteert Chef Leon Looijenstein van restaurant The Living Room, gevestigd in Babylon Hotel Den Haag, ons op weer een verrassend lekker gerecht, namelijk: een stuffed sandwich met in de hoofdrol Hollandse paddenstoelen. Paddenstoelen zijn een ontzettend goed alternatief voor vlees. Ze bevatten veel vezels, zijn laag in calorieën en hebben een lekkere vlezige structuur. Veel paddenstoelen worden op eigen bodem gekweekt, wat dit broodje ook nog eens een stuk duurzamer maakt. Er komen ook steeds meer bedrijven, zoals Haagse Zwam, die paddenstoelen kweken met behulp van koffiedik. Zo wordt het dus nog duurzamer!

Vegetarisch-recept-stuffed-sandwich-image-1.jpg

Ingrediënten (4 personen):

- 4 kaiserbroodjes
- 200 gram diverse Hollandse paddenstoelen (kastanje, oesterzwam, witte champignon)
- 10 gram gesnipperde ui
- 50 gram boeren kruidenkaas in kleine blokjes (wij gebruiken de kruidenkaas van Jack)
- 30 gram kruidenboter

Bereidingswijze

1) Bak de broodjes alvast licht voor op 200 graden gedurende 3 minuten.

2) Borstel de paddenstoelen en snijd ze vervolgens in gelijke stukjes.

3) Fruit de ui aan in een klein beetje olie. Voeg de champignons toe en bak ze tot ze mooi goudbruin zijn. Verwijder het overtollige vocht en breng op smaak met zout en peper.

4) Meng de champignons met de kaas en de kruidenboter.

5) Snijd een kapje van het broodje en hol de binnenzijde van het broodje uit. Verdeel de paddenstoelen over de broodjes en bak ze ongeveer 3 minuten (zonder kapje) op 200 graden in de oven. 

Garneer met wat vers gesneden peterselie en genieten maar!

Laat je je toch liever lekker in de watten leggen door vóór je te laten koken? Bekijk dan onze culinaire arrangementen en combineer overnachten in één van onze hotels met een diner van onze eigen restaurants of local heroes.

Deel dit artikel: