Blog

Zo zorg je ervoor dat je zakenreis leuk wordt

13 Sep 2018  |  Business

Op zakenreis gaan mag dan misschien wel tijd en energie kosten, je kunt er ook écht iets leuks van maken. Want ondanks dat er zaken moeten worden gedaan, is er ook heus wel ruimte voor het nodige vermaak en een portie ontspanning. Wij vertellen je hoe je van je business trip een leuke happening maakt.

Maak er een Bleisure trip van

Want van alleen maar werken, werken, werken wordt niemand gelukkig, toch? Bleisure staat voor de combinatie business en leisure. Ofwel: een stukje vrije tijd toevoegen aan je zakentrip. Gaan eten bij dat hippe restaurant waar je al zoveel over hebt gelezen, na een ochtend vol vergaderingen dat bijzondere museum induiken of jezelf trakteren op een uitgebreid ontbijt of luxe lunch terwijl je ondertussen op je gemak een magazine of boek leest. Of wat dacht je van je zakenreis verlengen om zo nog wat van de stad te kunnen zien? Het draait bij een zakenreis allemaal om het vinden van de juiste balans tussen werk en ontspanning. Ook een opvallende trend: steeds meer zakelijke reizigers laten familie of vrienden overkomen om er samen nog mini-vakantie van te maken. Ook wel iets voor jou? Doe voordat je op reis gaat eerst wat inspiratie op met city guides.

Zakenreis leuk maken

Neem een sportoutfit mee

Ben je net zo goed bezig (je weet wel: naar de sportschool gaan, goed eten, hardlopen), en dan staat er ineens een werkreis op de planning. Geen probleem, want je kunt dit gewoon voortzetten als je voor werk op pad gaat. Niets ontspant namelijk zo als je even lekker in het zweet werken. Neem dus altijd een sportoutfit mee –of badkleding als je van plan bent een spa of zwembad te bezoeken.

Maak het ook leuk voor het thuisfront

Als zakenreiziger ben je vaak veel van huis. En naast dat je natuurlijk contact kunt houden met het thuisfront door te Whatsappen, Skypen en bellen, kun je het nog nét iets leuker maken. Het ‘Nachtjeslampje’ van KLM is een super leuke gadget voor kids met ouders die vaak op reis gaan. Een lampje in de vorm van een vliegtuig waarmee ze kunnen aftellen tot je weer huiswaarts keert. Iedere nacht gaat het lampje achter één van de raampjes uit, totdat het hele vliegtuig donker is en je weer thuiskomt.

Zakenreis leuk maken

PHOTO: © KLM Nachtjeslampje

Niet stressen

Vaak is het verleidelijk om zowel de reis als alle vergaderingen en bezoeken op één dag te plannen. Een vergadering in eigen land of Europa kun je ten slotte toch wel in één dag regelen? Toch verkijk je je vaak een beetje op wat er allemaal qua tijd bij komt kijken. Veel relaxter: de dag ervoor al naar de bestemming reizen (het liefst met de trein in plaats van de auto) en er in alle rust overnachten. Ga er lekker een hapje eten 's avonds in een restaurant, de volgende dag op je gemakje ontbijten en schuif zonder stress aan bij de vergadering. Wedden dat de goede ideeën dan nét even wat makkelijker op komen zetten? 

Het thuisgevoel creëren

Wie vaak op reis is verlangt vaak enorm naar thuis zijn. Gelukkig zijn er meerdere manieren om ook tijdens een zakentrip dat gevoel van thuis te ervaren. Zo staat geur verbonden met onze emoties en ons onderbewustzijn. Wanneer je dus ergens een herkenbare geur van thuis ruikt, voel je je direct sneller thuis. Neem op reis je eigen geurkaars of spray mee om dat gevoel bewezen sneller te krijgen. Ook niet onbelangrijk: leef niet uit je koffer. In je hotelkamer staan er niet voor niets kasten, dus gebruik ze! Hang die overhemden en/of jurken uit en leg de broeken op de planken. Het zal het haastige gevoel van onderweg zijn verminderen. Een fervente Netflixer? Neem dan ook altijd je chromecast mee op reis om die in de tv te stoppen. Zo kun je in je hotelkamer 's avonds vertrouwd je favoriete series bingen.

Zakenreis leuk maken

Bij Eden Hotels weten we hoe we je zakenreis nét even wat leuker en relaxter kunnen maken. Zo kun je er bij onze hotels niet alleen vanuit gaan dat alle basics in orde zijn, maar zetten we ook maar al te graag dat stapje extra. We kennen alle leuke hotspots en highlights in de buurt en doen er alles aan om je te ontzorgen. In welke steden we allemaal zitten? Dat zie je hieronder!

Deel dit artikel: