KSL verwerft meerderheidsbelang in Eden Hotels

KSL verwerft meerderheidsbelang in Eden Hotels

17 Dec 2021

KSL Capital Partners verwerft meerderheidsbelang in Eden Hotels

Familie Dijkstra behoudt minderheidsbelang, Léon Dijkstra blijft algemeen directeur

Amsterdam, 17 december 2021 – Eden Hotels (“Eden”), de Nederlandse hotelgroep die eigendom is van de familie Dijkstra, heeft vandaag aangekondigd dat een dochteronderneming van KSL Capital Partners (“KSL”) een meerderheidsbelang in Eden heeft verworven. De familie Dijkstra behoudt een aanzienlijk belang in de groep en Léon Dijkstra blijft algemeen directeur. De gezamenlijke ambitie is om Eden Hotels verder uit te bouwen tot een Europees hotelbedrijf. Verdere details over de transactie zijn niet bekendgemaakt.

Eden Hotels bestaat uit 12 hotels in Nederlandse stadscentra met bijna 2.000 hotelkamers, waarvan het merendeel zich in Amsterdam bevindt. Het bedrijf bestaat volgend jaar 75 jaar en omvat onder meer het bijna 400 kamers tellende Eden Hotel Amsterdam. Op dit moment heeft het bedrijf meer dan 500 mensen in dienst in de hotels en het centrale kantoor.

Het toetreden van KSL als partner geeft Eden toegang tot de internationale kennis en ervaring van KSL binnen de internationale gastvrijheidsindustrie. Die omvat meer dan 30 jaar ervaring in vele verschillende reis- en vrijetijdsbedrijven. Tevens geeft het toegang tot de financiële middelen van KSL om zowel in de bestaande portefeuille verder te investeren, als ook om het Eden-platform uit te bouwen tot een Europese speler door de acquisities van hotels in stadscentra in andere Nederlandse en Europese bestemmingen.

Léon Dijkstra, aandeelhouder en CEO: “We zijn erg enthousiast om samen te werken met KSL. Dit is een geweldig nieuw hoofdstuk voor Eden Hotels. We kijken ernaar uit om ons bedrijf verder te laten groeien binnen Europa. We zijn er sterk van overtuigd dat ons bedrijf, Eden Hotels, zal profiteren van de internationale expertise en ervaring van het KSL-team, terwijl we tegelijkertijd onze kernwaarden en DNA behouden”.

Martin Edsinger, Principal bij KSL Capital Partners, vult aan: "Ons team is erg verheugd om samen te gaan werken met het Eden Hotels team. We zijn er bijzonder trots op nu partner te zijn van dit toonaangevende familiebedrijf. Eden heeft een prachtige groep hotels in Nederlandse stadscentra. We zien een geweldige mogelijkheid om de ‘Love City Life’ strategie van Eden verder te ontwikkelen en uit te breiden zowel in Nederland als in Europa.”

Eden Hotels werd geadviseerd door CMS, Ajes Advisory, Bakertilly en BDO.

KSL Capital Partners werd geadviseerd door DeBrauw en Latham & Watkins en Deloitte.

Over Eden Hotels

Eden Hotels zorgt al sinds 1947 voor een lokale beleving en blijvende herinneringen. Een groep van unieke stadshotels waar niet alleen alle ‘basics’ dik in orde zijn, maar waar vooral gastvrijheid de belangrijkste pijler is. Eigenwijs, persoonlijk, fris en uniek: zo kenmerken de 12 eigen Eden Hotels zich. De eigen hotels bestaan uit The Lancaster Hotel Amsterdam, Eden Hotel Amsterdam, The Manor Amsterdam, The ED Hotel Amsterdam, Jan Luyken Amsterdam, City Hotel Hengelo, Crown Hotel Eindhoven, Babylon Hotel Den Haag, Designhotel Maastricht, City Hotel Groningen en Oranje Hotel Leeuwarden en Savoy Hotel Rotterdam. Zie voor meer informatie www.edenhotels.nl of bekijk de individuele hotelwebsites.

Over KSL Capital

KSL Capital Partners, LLC is een private equity-onderneming die gespecialiseerd is in reis- en vrijetijdsindustrie. KSL is actief in vijf primaire sectoren: horeca, recreatie, clubs, onroerend goed en de reisindustrie. KSL heeft kantoren in Denver, Colorado; Stamford, Connecticut; Londen, Engeland en Singapore. Sinds 2005 heeft KSL meer dan $15 miljard aan kapitaal opgehaald en geinvesteerd. De huidige portfolio van KSL bevat deelnemingen in vooraanstaande bedrijven in de hospitality industrie. Het European Capital Solutions (ECS)-platform van KSL richt zich op niet-controlerende investeringen en kredietverstrekkingen op de kapitaalmarkt die betrekking heeft op de Europese travel en leisure industrie. Ga voor meer informatie naar www.kslcapital.com.

Deel dit artikel: