Pers

Eden Hotels maakt kapitaalinvesteringsplannen en oprichting Zien Group bekend.

16 Jan 2023  |  Business

Amsterdam, 15 september 2022 - Eden Hotels en alle toekomstige merken en ondernemingen zullen worden ondergebracht in moedermaatschappij Zien Group. Zien Group is gevestigd in Amsterdam met vestigingen in Londen en wordt geleid door Billy Skelli-Cohen, de huidige CEO van Eden Hotels.

Eerste projecten

Skelli-Cohen onthult de plannen voor de eerste twee projecten van Zien, inclusief een toezegging op een kapitaalinvestering van meer dan € 50 miljoen voor de bestaande hotels en voor de verdere groei van het bedrijf. Ten eerste neemt Zien de taak op zich om het merk Eden nieuw elan te geven door een aantal hotels uit het portfolio te renoveren en te verfijnen en ten tweede om een nieuw merk van individuele hotels te creëren - te beginnen met het herdefiniëren van een aantal eigen panden. 

"De steun en investering van KSL en de familie Dijkstra stellen ons in staat het potentieel van onze hotels nog beter te benutten en onze groeiplannen in Europa en het Verenigd Koninkrijk te realiseren,” aldus Skelli-Cohen. “Dit is de start van een verandering voor ons bedrijf en ons team. Het is buitengewoon spannend en ik ben zeer verheugd om er deel van uit te maken. " 

KSL & Eden Hotels

KSL Capital Partners, een toonaangevende private equity-onderneming in de reis- en vrijetijdssector, heeft in december 2021 een meerderheidsbelang verworven in Eden Hotels. Eden Hotels is precies 75 jaar geleden opgericht door de familie Dijkstra en heeft momenteel 13 hotels verspreid over heel Nederland. Skelli-Cohen werd in mei 2022 benoemd tot CEO van Eden Hotels, met als missie om een sterk platform te bouwen voor groei en ontwikkeling. 

Zien Group heeft de ambitie om Eden Hotels en de nieuwe merken uit te breiden naar het buitenland en is actief op zoek naar nieuwe mogelijkheden in Europa en het Verenigd Koninkrijk.

Over Zien Group

Zien Group is in september 2022 opgericht als platform voor het beheer en exploitatie van horecabedrijven. De naam Zien verwijst naar de toekomstvisie van de groep en weerspiegelt de missie om via hospitality het potentieel van het vastgoed te ontsluiten. De focus van Zien Group ligt in eerste instantie op de bestaande hotels in Nederland, het verfijnen van het merk Eden en het creëren van een nieuwe keten van individuele hotels. De ambitie is om verder uit te groeien naar andere Europese landen en het Verenigd Koninkrijk. Skelli-Cohen, CEO van Zien Group, heeft zijn sporen binnen het hotelwezen verdiend met een grote staat van dienst op het gebied van investeringen, ontwikkeling en exploitatie. Tijdens zijn periode als CEO van Lore Group was Skelli-Cohen verantwoordelijk voor overnames, herpositioneringen en management van prestigieuze hotels zoals het Pulitzer Amsterdam, Sea Containers London en Riggs Washington DC. Als laatste richtte hij mede het hotelmerk Àterre op. Voor meer informatie: theziengroup.com

Over Eden Hotels

Eden Hotels zorgt al sinds 1947 voor een lokale beleving en blijvende herinneringen. Een groep van unieke stadshotels waar niet alleen alle ‘basics’ dik in orde zijn, maar waar vooral gastvrijheid de belangrijkste pijler is. Eigenwijs, persoonlijk, fris en uniek: zo kenmerken de 12 eigen Eden Hotels zich. De eigen hotels bestaan uit The Lancaster Hotel Amsterdam, Eden Hotel Amsterdam, The Manor Amsterdam, The ED Hotel Amsterdam, Jan Luyken Amsterdam, City Hotel Hengelo, Crown Hotel Eindhoven, Babylon Hotel Den Haag, Designhotel Maastricht, City Hotel Groningen en Oranje Hotel Leeuwarden en Savoy Hotel Rotterdam. Meer informatie kunt u vinden op www.edenhotels.nl of op de websites van de afzonderlijke hotels.

Over KSL Capital Partners

KSL Capital Partners, LLC is een private equity-onderneming die gespecialiseerd is in de reis- en vrijetijdssector en actief is binnen de vijf belangrijkste bedrijfstakken: horeca, recreatie, clubs, onroerend goed en reisdiensten. KSL heeft vestigingen in Denver, New York, Stamford, Londen en Singapore. Sinds 2005 heeft KSL circa $18 miljard aan kapitaal aangetrokken via aandelen-, krediet- en investeringsfondsen. De huidige portefeuille van KSL bevat een aantal van de belangrijkste spelers in de reis- en vrijetijdssector. 

Deel dit artikel: