Pers

Zien Group benoemt Jens Gmiat tot Head of Operations en Ruben Satink tot Chief Financial Officer

28 Mrt 2023  |  Business

Amsterdam, 28 maart 2023 - Zien Group – de moedermaatschappij van Eden Hotels en alle toekomstige merken en bedrijven – kondigt twee aanstellingen in het leadership team aan: Jens Gmiat als Head of Operations en Ruben Satink als Chief Financial Officer. Beiden zullen een belangrijke rol spelen bij het realiseren van het ambitieuze groeiplan van Zien Group, voor zowel het bestaande portfolio als toekomstige acquisities. Beide zijn in maart 2023 met hun functie gestart.

Jens Gmiat (links), Ruben Satink (rechts)

Jens Gmiat, Head of Operations
Gmiat voegt uitgebreide operationele en commerciële ervaring toe aan Zien Group. Hij heeft ruim 25 jaar ervaring bij internationale merken als Soho House, Ruby Hotels en Zoku. De afgelopen tien jaar heeft Gmiat de functie van COO bekleed bij toonaangevende hotelmerken. Recentelijk was hij bij Hotel Co 51 verantwoordelijk voor een portfolio van 40 hotels in Europa. Hiervoor was hij als COO bij Zoku International betrokken bij de opbouw van de infrastructuur ter ondersteuning van hybride gastvrijheid met het home-office-longstay-model. Voordat Gmait werkzaam was bij Zoku was hij onderdeel van het team van Ruby Hotels, waar hij de basis heeft gelegd voor de 'Lean Luxury' filosofie van het merk bij 15 hotels. Gmiat is in zijn nieuwe functie verantwoordelijk voor alle operationele activiteiten van Zien Group.

Ruben Satink, Chief Financial Officer
Satink heeft meer dan 20 jaar ervaring in financiën en strategie en hij is bij Zien Group aangesteld als Chief Financial Officer. Tijdens zijn carrière heeft hij op vier continenten en in zeven landen gewerkt, waaronder acht jaar in Rusland, Centraal- en Oost-Europa. Hij brengt ervaring met zich mee na eerdere functies bij bedrijven variërend van grote ondernemingen tot familie- en PE-bedrijven.

Hij heeft tien jaar gewerkt op internationale markten bij GE, daarna stapte Satink over naar Randstad Uitzendbureau waar hij als VP Finance & Strategy werkzaam was in Europa. Daarna heeft de functie van Finance Director Europe & Asia bekleed bij de wereldwijde grondstoffenhandelaar ED&F Man, voordat hij overstapte naar een van 's werelds grootste modemerken: PVF Corp, als Business Control en Investor Relations Director. Satink werd in 2019 CFO bij IT-consultancybedrijf Levi9.

Satink vervangt voormalig CFO Joost Peeperkorn, die zijn loopbaan vervolgt bij een van de aandeelhouders van Zien Group.

Ambitieus groeiplan
"Jens en Ruben komen ons managementteam versterken op een cruciaal moment voor Zien Group. Nu we ons richten op een ambitieus groeiplan waarbij we een aantal van onze hotels herinrichten en nieuwe acquisities doen in Europa en het Verenigd Koninkrijk", aldus Billy Skelli-Cohen, CEO van Zien Group. "We hebben het geluk dat deze getalenteerde en ervaren managers onze groep komen versterken".

Ruben & Jens 3

Over Zien Group
Zien Group is in september 2022 opgericht als platform voor het beheer en exploitatie van horecabedrijven. De naam Zien verwijst naar de toekomstvisie van de groep en weerspiegelt de missie om via hospitality het potentieel van het vastgoed te ontsluiten.

De focus van Zien Group ligt in eerste instantie op de bestaande hotels in Nederland, het verfijnen van het merk Eden en het creëren van een nieuwe keten van individuele hotels. De ambitie is om verder uit te groeien naar andere Europese landen en het Verenigd Koninkrijk.

Skelli-Cohen, CEO van Zien Group, heeft zijn sporen binnen het hotelwezen verdiend met een grote staat van dienst op het gebied van investeringen, ontwikkeling en exploitatie. Tijdens zijn periode als CEO van Lore Group was Skelli-Cohen verantwoordelijk voor overnames, herpositioneringen en management van prestigieuze hotels zoals het Pulitzer Amsterdam, Sea Containers London en Riggs Washington DC. Als laatste richtte hij mede het hotelmerk Àterre op.

Meer informatie vindt u op theziengroup.com

Over Eden Hotels
Eden Hotels zorgt al sinds 1947 voor een lokale beleving en blijvende herinneringen. Een groep van unieke stadshotels waar niet alleen alle ‘basics’ dik in orde zijn, maar waar vooral gastvrijheid de belangrijkste pijler is. Eigenwijs, persoonlijk, fris en uniek: zo kenmerken de 12 eigen Eden Hotels zich. De eigen hotels bestaan uit The Lancaster Hotel Amsterdam, Eden Hotel Amsterdam, The Manor Amsterdam, The ED Hotel Amsterdam, Jan Luyken Amsterdam, City Hotel Hengelo, Crown Hotel Eindhoven, Babylon Hotel Den Haag, Designhotel Maastricht, City Hotel Groningen en Oranje Hotel Leeuwarden en Savoy Hotel Rotterdam. Meer informatie kunt u vinden op www.edenhotels.nl of op de websites van de afzonderlijke hotels.

Deel dit artikel: