Blog

Lekker touren: 6 geweldige roadtrips door Nederland

28 Jun 2022  |  Zien & Doen, Inspiratie

Nieuwe plekken ontdekken, een ultiem gevoel van vrijheid, mooie omgevingen en fijn gezelschap; hoe leuk is het om deze zomervakantie op roadtrip in Nederland te gaan? Wij hebben de leukste roadtrip-routes door Nederland voor je verzameld.

Roadtrippen door Nederland (inclusief de leukste stops!)

Hoewel het in de zomer misschien wel extra aantrekkelijk is om op roadtrip te gaan, is het plannen van zo'n rondtour het héle jaar door wel een goed idee. Ieder seizoen heeft tenslotte z'n eigen charme. Dus pak je koffer en autosleutels maar; wij hebben 6 geweldige roadtrips door Nederland voor je uitgestippeld (inclusief de leukste stops!). Makkelijk te combineren met een overnachting in een van onze hotels, want - ondanks dat onze hotels allemaal heuse stadscentrumlocaties hebben - bieden we altijd een easy parkeeroplossing voor onze gasten. Altijd in de buurt. Enne... een aantal van onze hotels biedt zelfs eigen parkeergelegenheid!

1. Niets boven Groningen

Helemaal in het bovenste gedeelte van Nederland rijd je over eindeloos lange dijken en door de mooiste landschappen. Reken onderweg op groen, water en neem de ruimte en rust heerlijk in je op. Maak stops bij dromerige dorpjes zoals Lauwersoog, Niehove, Warffum en Garnwerd, rijd naar het nationaal park Lauwersmeer en neem een kijkje bij de zeehondencrèche in Pieterburen. Er valt zoveel te zien! En dan hebben we het nog niet eens over alle bezienswaardigheden in de stad Groningen gehad. Overnacht in hartje centrum, in de mooie kamers van City Hotel Groningen. Parkeren kan gewoon in de eigen parkeergarage van het hotel.

Roadtrip-Nederland-tips-image-2.jpg

2. Betoverend Twente

Ook kun je je tour beginnen in Groningen en vervolgens afdalen richting Twente. In deze regio vergaap je je aan de fruitboerderijen en maak je een pitstop bij de charmante gemeente Ootmarsum. Slapen doe je in de rustgevende kamers van City Hotel Hengelo, waar je je auto supermakkelijk tegenover het hotel parkeert.

Roadtrip-Nederland-tips-image-4.jpg

3. De Mergellandroute

Touren door het zuiden van Limburg voelt net alsof je door de Franse landschappen rijdt. Heuvelachtige gebieden, schattige dorpjes, kabbelende beekjes en meer dan genoeg terrasjes om je innerlijke Bourgondiër in de watten te leggen. Met de Mergellandroute kom je langs het drielandenpunt in Vaals en passeer je typische Zuid-Limburgse dorpjes zoals Epen en Slenaken. De route start bij het station van Maastricht, en dat komt mooi uit want op een paar minuten lopen ligt het Designhotel Maastricht. Parkeren doe je lekker makkelijk op loopafstand van het hotel, natuurlijk helpt het hotel je graag.

Roadtrip-Nederland-tips-image-1.jpg

4. De Kastelenroute en Elfstedenroute

Friesland is een provincie vol verrassingen. Niet alleen omdat hoofdstad Leeuwarden in 2018 nog uitgeroepen werd tot culturele hoofdstad van Europa, maar ook omdat de provincie ruim vijftig kastelen en landhuizen telt. Enne... zes van deze kastelen kun je bezoeken door middel van de kastelenroute! Deze route begint in Leeuwarden en brengt je door eindeloze landschappen met waanzinnig mooie uitzichten op de kastelen. Ook leuk: de Elfstedenroute met de auto. Begin je roadtrip in de heerlijke kamers van het Oranje Hotel in Leeuwarden (in hartje centrum!) en parkeer je auto in de eigen parkeergarage (o.b.v.b.) van het hotel. Daal af via Sneek, langs de Friese meren, en vervolgens na Stavoren weer richting het noorden. Vervolg de beroemde route, stop bij havenstadje Harlingen en rijd via Dokkum weer terug naar Leeuwarden. Onderweg vergaap je je aan de prachtige wateren en vele bootjes.

Roadtrip-Nederland-tips-image-3.jpg

5. Holland boven Amsterdam

Hoewel onze hoofdstad de roadtrip al meer dan waard is, is het nog leuker om meteen de omgeving boven Amsterdam mee te pakken. Want wat valt hier enorm veel te ontdekken! Door de snelweg te vermijden en via de slingerende weggetjes te rijden stuit je op de meest pittoreske dorpjes. Tussen de eindeloze weilanden door vervolg je je route naar De Rijp, ooit bekend om de haringvissers en walvisvaarders. Maak, indien je er nog niet bent geweest, een tussenstop bij de Zaanse Schans mee zet vervolgens weer koers naar Amsterdam. Daar slaap je in één van onze hotels in Amsterdam. Je auto parkeren dichtbij de hotels is dankzij onze collega's zo gepiept.

Roadtrip-Nederland-tips-image-5.jpg

6. De 8-stedentocht

Helemaal vanaf het zuiden in Maastricht via Eindhoven, Hengelo, Rotterdam, en Den Haag naar Amsterdam, Leeuwarden en Groningen. Hoe leuk is het om héél Nederland te ontdekken met je eigen auto? Via de snelweg doorkruis je het land in een paar uur, maar wanneer je de snelweg vermijdt verbaas je je over wat er allemaal op je pad komt. Slapen doe je natuurlijk bij onze Eden hotels; onze collega's zorgen ervoor dat jij makkelijk je auto kwijt kunt.

Roadtrip-Nederland-tips-image-6.jpg

Meer weten over de parkeermogelijkheden bij onze hotels? Klik op de link hieronder en kies het hotel waar jij wilt verblijven.

Deel dit artikel: