Summer is calling

Onze favoriete Amsterdamse stadsstranden

26 Jul 2023  |  Inspiratie

Wist je dat je de stad helemaal niet uit hoeft om een dagje aan het strand te spenderen? Hier zijn vier van onze favorieten om te zonnen, een duik te nemen of gewoon te genieten van een verfrissend drankje en lekkere snacks met een prachtig uitzicht.

Trek erop uit naar Pllek, dé open-minded, hippe hotspot aan de oevers van het IJ. Hier kun je zwemmen, zonnebaden, smullen van lekker eten en dansen op livemuziek tot de zon ondergaat. Pllek is net als de rest van de NDSM werf, rauw, industrieel en vol creativiteit. Er is hier altijd wat te doen, van yoga tot aan dj's en van ademsessies tot filmavonden. Neem de gratis veerboot die achter Amsterdam Centraal vandaan vaart en maak dan een korte wandeling langs het water en plof neer in het zand met een verkoelend drankje.

Ontsnap aan de hitte op een warme dag bij Strandzuid, een charmant en knus stadsstrand. Dit seizoen draait alles om speciaal bieren en heerlijke snacks, want ze hebben een heus "bierterras" geïnspireerd op de bekende Duitse biertuinen. De ideale plek om te ontspannen met een ijskoud biertje, een verfrissende duik te nemen en te genieten van de zomerzon.

De verborgen parel vanKaap Amsterdam vind je op het Oostpunt van Zeeburgereiland. Of je nu zin hebt in je ochtendkoffie, een feestje tot in de late uurtjes, of alles daartussenin, Kaap heeft het allemaal! Dit stadsstrand biedt ruige vergezichten en een perfecte ontsnapping aan de altijd drukke stad, zodat je optimaal kunt genieten van de zomerse vibes.

Voor de ultieme stranddag moet je naar het strand van IJburg. Hier ontsnap je aan de drukte van het centrum en ontdek je een heel andere kant van Amsterdam. Geniet van het schilderachtige uitzicht, de zon en neem een verfrissende duik om af te koelen. Oh, en vergeet niet je picknickmand en barbecue mee te nemen, want burgers bakken is toegestaan op het strand van IJburg!

Deze stadsstranden hebben alles voor jouw perfecte zomerdag: zonovergoten vergezichten, verfrissend water en heerlijke snacks. Dus pak je strandspullen in en geniet van een urban zonvakantie in Amsterdam.

Deel dit artikel: