Blog

Business 2.0: We gaan in 2019 massaal aan de bleisure

04 Jan 2019  |  Business

Je hebt de term misschien al wel eens voorbij horen komen. Bleisure. Bleisure staat voor de combinatie van business en leisure. Het combineren van zaken doen en genieten van de fijne dingen des levens. Ford Motor Company verrichtte onderzoek naar de reis- en werkbehoeftes van Millenials en dit is wat ze concludeerden.

De opkomst van de digital nomad

De tijd dat je vijf dagen in de week op dezelfde werkplek in hetzelfde kantoor zit is -aldus het onderzoek- niet meer. Bedrijven zetten steeds meer in op flexibele werkplekken, ook juist buiten de deur. Niet zo gek dus ook dat je steeds meer co-working spaces ziet ontstaan. De technologie -en locaties die op deze technologie inspelen- laat het toe dat je als digital nomad je werk kunt uitvoeren zonder dat je op een vaste werkplek zit. En wanneer je de ene week vanuit een hip café in Amsterdam werkt en de andere dag vanaf een paradijselijk Mexicaans strand voelt dat toch nét even anders dan wanneer je iedere dag achter hetzelfde bureau kruipt.

Een andere definitie van vakantie

Niet alleen het traditionele idee van werken begint te veranderen, ook vakantie vieren krijgt een andere betekenis. Zo gaan de meeste mensen niet langer ‘slechts’ een week of twee op vakantie, maar trekken ze er juist veel vaker op uit. Zo worden er steeds meer korte citytrips geboekt en plakken zakenreizigers extra dagen aan hun business trips om zo de stad daadwerkelijk te kunnen beleven. Avontuur en spontaniteit, dat is waar we anno 2019 naar op zoek zijn; ook tijdens een zakentrip.

0016_EdenHotels_(ID_D4_5391).jpg

Werken op vakantie

Uit onderzoek van Ford blijkt dat 60% van de deelnemers ‘productief wil zijn tijdens een road trip’ en dat Wi-Fi en USB-poorten daarbij écht een must zijn. Klinkt wat tegenstrijdig, omdat het bij vakantie vieren juist vaak om ‘unpluggen’ gaat. Maar wat als je de elementen van vakantie in je dagelijks leven kunt integreren? En dus een leven kunt creëren waar je geen vakantie van hoeft te nemen? Bleisure lijkt een serieuze game changer te gaan worden, die onze manier van werken én de balans tussen werk en vrije tijd rigoureus gaat veranderen.

Het beste van allebei

Ook bij Eden Hotels zijn we fan van de opkomende Bleisure trend. Reden dat onze hotels en restaurants van alle (technische) gemakken voorzien zijn om leisure en business met elkaar te combineren. En laten onze restaurants en hotels nu ook nog eens midden in het centrum van de grote- en middelgrote steden zitten. Check snel hier alle zakelijke mogelijkheden of bekijk hier al onze hotels.

Deel dit artikel: