Blog

Den Haag City Guide

13 Jul 2018  |  City Guides

Als er een stad in Nederland is die zich perfect leent voor een citytrip, dan is het Den Haag wel. Want waar in Nederland vind je anders fijne zandstranden, een verkoelende zee en een centrum vol hotspots? In deze Den Haag City Guide vertellen we hoe je je Den Haag stedentrip pas écht de local way beleeft.

Den Haag – Restaurants & bars

Je citytrip Den Haag is pas écht compleet met de juiste dosis lekker eten en drinken. De restaurants en bars die zéker op jouw to-do lijstje voor een stedentrip Den Haag moeten staan? We zetten ze voor je op een rij.

Bleyenberg

Bleyenberg is niet alleen een bijzonder leuk adresje om drankjes te drinken, het is ook nog eens een hele multifunctionele spot. Het is namelijk een rooftop, restaurant, koffietentje, cocktailbar, club én werkplek in één. De verdiepingen zijn onderverdeeld in verschillende secties, die ieder verwijzen naar de functie die ze vroeger hadden. De Kantine, Het Kantoor, Het Magazijn en Het Dak. En laat je op deze Haagse rooftopbar op de Grote Markt nu ook nog eens een heel fijn uitzicht hebben... 

Bleyenberg Den Haag | Grote Markt 10

Den Haag City Guide Bleyenburg
Pistache Café

Acai bowls, wentelteefjes en boekweitpannenkoekjes om de dag mee te beginnen of een lekkere panini en avocado toast voor een welverdiende shoppauze. Bij Pistache Café vergaap je je niet alleen aan het lieflijke en frisse interieur, maar ook aan de lekkernijen. De gerechten van dit zeer fijne café aan de mooie Prinsestraat worden zoveel mogelijk met biologische producten bereid. Zoek binnen een knus plekje uit of wijk bij mooi weer uit naar het zonovergoten terras aan de overkant.

Pistache Café Den Haag | Prinsestraat 134

Den Haag City Guide Pistache Café
MingleMush

MingleMush is de gloedjenieuwe foodhall van Den Haag. Een overdekte hal waar je niet alleen 15 eettentjes vindt, maar ook arcadespellen, een bibliotheek én eigen bar. Handig, want de Haagse foodfall bevindt zich aan het Anna van Buerenplein naast het Centraal Station. In het midden van MingleMush staat een podium waar regelmatig een DJ draait, livemuziek is en lezingen worden gehouden. Wedden dat je je hier wel een paar uurtjes vermaakt?

MingleMush Den Haag | Anna van Buerenplein 712

Den Haag City Guide Minglemush
Instock

Instock Den Haag gaat voedselverspilling tegen. Instock haalt iedere dag verspild voedsel op en creëert aan de hand van die ingrediënten de meest creatieve gerechten. Niet alleen een mooi initiatief, maar ook nog eens waanzinnig lekker. Het restaurant kijkt uit op het Binnenhof en is lekker fris ingericht met oude schoolstoeltjes, veel hout en gezellige plantjes. Ook goed om te weten: hoewel het menu steeds weer een verrassing is, is er altijd een vegetarische optie.

Instock Den Haag | Buitenhof 36

Den Haag City Guide Instock
De Sushimeisjes

Sushi-fanaat? Dan mag een bezoek aan De Sushimeisjes niet ontbreken. Je eet bij deze hotspot in het Zeeheldenkwartier dagverse sushi in een leuke setting. Lekker weer? Op zonnige dagen kun je ook op het kleine terras neerstrijken om je sushi cravings te stillen.

De Sushimeisjes Den Haag | Prins Hendrikstraat 96

SamSam

Nog zo'n verborgen juweeltje is ontbijt- en lunchroom SamSam op Het Noordeinde. Geen keuzestress hier, want je kunt bij SamSam ook halve sandwiches bestellen. De Haagse hotspot maakt van de meest simpele gerechten heerlijke hoogstandjes, door gebruik te maken van verse en goede en lokale producten.

SamSam Den Haag | Noordeinde 162

Den Haag City Guide SamSam

Den Haag - Beste Terrassen

Met een binnenstad vol terrassen en Scheveningen om de hoek is Den Haag bij uitstek een buiten-zijn-stad. Op welke Haagse terrassen je écht heel fijn drankjes kunt drinken? We zetten de beste terrassen van Den Haag voor je op een rij.

Bleyenberg

Daar is hij weer. Want een lijstje van de beste terrassen van Den Haag is gewoonweg niet compleet zonder het dakterras van Bleyenberg. Want klinkt er iets dat fijner is dan genieten van een goed glas wijn of koud glas bier terwijl je je ondertussen kunt vergapen aan een weids uitzicht op Den Haag? We think not.

Bleyenberg Den Haag | Grote Markt 10

Den Haag City Guide Bleyenburg
Palmette

Hoewel het binnen bij Palmette ook erg fijn toeven is, mag het terras zich echt tot een van de pareltjes van Den Haag rekenen. Op het zonovergoten terras kun je bij mooi weer van 's ochtends vroeg tot 's avonds laat je tegoed doen aan de Frans-Internationaal georiënteerde keuken. En houd die telefoon maar in de aanslag: er passeren namelijk gegarandeerd heel wat schilderachtige gerechtjes de revue.

Palmette Den Haag | Plaats 27

Den Haag City Guide Palmette
Barbarossa

Hoewel de Pier en Boulevard van Scheveningen ook zéker het bewonderen waard zijn, vind je op het Zwarte Pad de allerleukste strandtentjes. Onze favoriete beachclub? Zonder twijfel Barbarossa. Barbarossa straalt één en al luxe uit. Je weet wel: zo'n type strandtent die je het gevoel geeft dat je spontaan in Saint Tropez bent beland. Je kunt er ontbijten, lunchen, dineren of gewoon lekker van cocktails nippen terwijl je op je strandbedje uitkijkt op de zee.

Barbarossa Scheveningen | Zwarte Pad 61

Den Haag City Guide Barbarossa

PHOTO: © Barbarossa

Stad en strand. Een stedentrip Den Haag biedt eigenlijk het beste van beide werelden. Dat maakt Den Haag ook zo ideaal voor een citytrip! Babylon Hotel Den Haag ligt super centraal in de stad, namelijk: naast Den Haag Centraal, op loopafstand van het centrum (en dus alle leuke hotspots en toeristische highlights) én met de tram naar Scheveningen voor de deur. Of pak gewoon één van de fietsen die je bij Babylon Hotel Den Haag kunt huren. Dus op zoek naar een hotel in Den Haag? Wij zouden het wel weten...

Den Haag – Shoppen

Hoewel je in de Hofstad ook op de nodige bekende winkelketens kunt rekenen, barst Den Haag ook van de unieke boetieks, toffe conceptstores en interieurwinkels vol met leuke musthaves. Onze favoriete straten? De Vlamingstraat, de Denneweg en de Fred (ofwel: Frederik Hendriklaan). We maken een verzameling van onze favoriete shops in Den Haag.

LISTed

Een winkel waar het onmogelijk is om zonder je portemonnee te trekken naar buiten te gaan is LISTed. Een toffe conceptstore aan de Molenstraat (ook al zo'n leuk straatje!) in Den Haag waar je fijne items kunt scoren. Drink er een goede kop koffie, eet er een lekker broodje en vul ondertussen je kast aan met items van mooie merken zoals Samsøe & Samsøe, Anecdote, Love Stories en Anecdote. Shopsucces gegarandeerd.

LISTed Den Haag | Molenstraat 36

Den Haag City Guide LISTed
COLLECTIV.

Nog zo'n conceptstore in Den Haag die je niet mag missen is COLLECTIV. De shop wordt gerund door 20 ondernemers en designers in de Prinsenstraat. Wat je hier vindt? Extreem leuke en originele hebbedingetjes die je eigenlijk allemaal wilt meenemen. De leuke coffee corner maakt dat je er uren kunt ronddwalen.

COLLECTIV. Den Haag | Prinsestraat 5A

Den Haag City Guide Collectiv
BAR en ZO

Ook BAR en ZO móet je haast wel bezoeken als je een stedentrip Den Haag in de planning hebt. Aan de Prins Hendrikstraat in het Zeeheldenkwartier, komen vintage producten en lekkere koffie samen. Een concept waar je blij van wordt en het liefst zo lang mogelijk blijft hangen. Je kunt hier rekenen op mooi spul en nóg fijner: veel persoonlijke aandacht en advies.

BAR en ZO Den Haag | Prins Hendrikstraat 103

Den Haag City Guide Bar en Zo

PHOTO: © LeukeTip

Den Haag – To Do

In Den Haag valt er heel wat te zien en ontdekken. Dat je een kijkje bij het Binnenhof moet nemen, wist je vast al, maar welke hidden gems in Den Haag verstopt zitten? We verzamelen de leukste adresjes.

De Galerie Den Haag

Liefhebber van moderne kunst? Bij de Galerie Den Haag op het Noordeinde kijk je je ogen uit. Het bijzondere aan deze galerie is dat je in een super ontspannen setting hoogstaande werken kunt bewonderen. Je kunt dus op je gemakje al het moois in je opnemen.

De Galerie Den Haag | Noordeinde 69

Den Haag City Guide Kunst Atelier
Zwarte Pad

We vertelden het al toen we het over beachclub Barbarossa hadden. Het Zwarte Pad leidt je langs alle leuke strandtenten van de Zuid-Hollandse kust. De beachclubs aan het Zwarte Pad staan bekend om hun hippe setting, lekkere eten en goede feestjes.

Scheveningen | Zwarte Pad

Paleistuin

De Paleistuin van Den Haag vind je achter Paleis Noordeinde. Met z'n koninklijke ambiance is het een heerlijke plek om even aan de drukte van de stad te ontsnappen. De tuin heeft drie ingangen, maar de zij-ingang van de Molenstraat is de leukste. Hier kun je even lekker als vanouds aan de bel trekken, en wordt zo de deur voor je geopend.

Paleistuin Den Haag | Prinsessewal

Japanse Tuin

De Japanse Tuin is dé blikvanger van landgoed Clingendael. Je vindt hier adembenemend mooie en zeldzame bomen en planten die zeker een kiekje waard zijn. Doordat de tuin kwetsbaar is, kun je er maar 8 weken per jaar terecht. In de lente en in de herfst. Van 13 tot en met 28 oktober (2018) is de tuin weer open. Niet in die periode in Den Haag? Geen zorgen, ook het landgoed Clingendael is al een must-visit an sich.

Japanse Tuin Den Haag | Clingendael 12a

Wat is er nu leuker dan je citytrip Den Haag op de fiets te beleven? Of om er gelijk een familietrip Den Haag van te maken? We lichten de leukste Haagse arrangementen voor je uit! 

Deel dit artikel: