Blog

Duurzaam op reis? Zo doe je dat

23 Jun 2022  |  Inspiratie

Probeer jij ook steeds duurzamer door het leven te gaan? Dan wil je dat op reis natuurlijk net zo goed voortzetten. Dit kun je doen om je reis duurzamer te maken!

1. Ga voor een duurzame accommodatie

First things first. Wanneer je met duurzaamheid bezig bent scan je er bij het boeken van je reis misschien al op: hotels met een duurzaamheidskeurmerk. Een bekende voor accommodaties is Green Key, een internationaal keurmerk voor de recreatie- en vrijetijdsbranche en zakelijke markt. Een Green Key label staat voor hotels die serieus en controleerbaar bezig zijn met duurzaamheid, milieu en MVO. Een handig en goed meetinstrument dus voor jou als gast. Green Key kent verschillende niveaus, waarvan Gold het hoogst haalbare is. Fijn om te weten: onze hotels zijn in het trotse bezit van de Green Key Gold-certificering. 

2. Doe zoveel mogelijk te voet of met de fiets

Goed voor de calorieen (zo mag je meer pitstops maken bij lekkere eetadresjes!), voor het milieu én nog leuk ook. Al wandelend of fietsend de stad verkennen tijdens je citytrip. Vooral op de fiets of met de e-bike beleef je de stad echt als een local en ben je zo bij alle leuke plekken. Wedden dat je veel meer ziet dan je voor mogelijk hield? Wij maken je verkenningstocht graag nog wat leuker met een alles-eropaan Eropuit-arrangement. Kijk hier maar eens.

0003_EdenHotels_(ID_D4_3845).jpg

3. Neem je eigen waterfles mee

Dat scheelt pas plastic: neem je eigen waterfles mee wanneer je op reis gaat. Daarmee voorkom je dat je continu flesjes moet kopen en onnodig plastic verbruikt. Er zijn meer dan genoeg leuke herbruikbare flessen in de winkels te vinden! Oeps, toch vergeten? Ga dan voor een merk dat in ieder geval 100% CO2-neutraal is, zoals SPA®.

4. Eet lokaal

Lokale gerechten worden in de regel bereid met producten uit de regio. De ingrediënten hebben dus heel wat minder kilometers afgelegd om op jouw bord terecht te komen. En dat scheelt nogal wat CO2. Heel Nederland (en ver daarbuiten) laten ontdekken wat voor een rijke keuken en mooie producten we hier eigenlijk hebben; dat is één van de vele missies van Dutch Cuisine. Een initiatief wat we bij Eden Hotels volledig hebben omarmd. Bij alle Eden Hotels kun je sinds eind 2019 rekenen op een duurzaam ontbijt, samengesteld op basis van de Dutch Cuisine uitgangspunten. Wat je kunt verwachten? Heerlijke regionale en seizoensgebonden producten die de klimaatimpact verlagen. Bij The Living Room, in Den Haag, kun je zelfs rekenen op een volledige 'Dutch Cuisine-proof' menukaart. 

Nationale-Week-Zonder-Vlees-Vegetarisch-Gerecht-Geitenkaaskroketjes-image-1.jpg

5. Laat alleen je eigen voetstappen achter

Eigenlijk de normaalste zaak van de wereld natuurlijk, maar desalniettemin een goede reminder. Ruim altijd je eigen afval op en laat niks achter op de plekken waar je komt. De natuur is kwetsbaar en het zijn de kleine initatieven die samen het grote verschil maken. Zo kun je ook, bij veel van onze hotels, wanneer je twee nachten of meer blijft slapen ervoor kiezen om geen housekeeping aan te vragen. Dat bespaart CO2 en is dus beter voor het milieu. Wanneer je dit aanvraagt krijg je zelfs in ruil daarvoor van ons zelfs een leuk cadeautje!

Meer weten van het duurzaamheidsbeleid van Eden Hotels? Klik dan op de button hieronder. 

Deel dit artikel: