Blog

Ontdek Floriade: een wereldtuinbouwtentoonstelling van formaat

04 Feb 2022  |  Inspiratie, Zien & Doen

We hebben er even op moeten wachten, maar vanaf 14 april 2022 is het dan écht zover. Dan vormt Almere een half jaar lang het decor voor de wereldtuinbouwtentoonstelling Floriade Expo 2022.

Floriade Expo 2022

Wereldtuinbouwtentoonstelling Floriade wordt al sinds 1960 in Nederland georganiseerd. Om de tien jaar strijkt het indrukwekkende evenement neer op een andere locatie en dit jaar is het de beurt aan Almere. En met zo'n zestig hectare grond, veertig inspirerende landenpresentaties en zelfs een heuse kabelbaan is het niet zo gek dat deze 'living lab' te boek staat als één van ‘s werelds belangrijkste tuinbouwtentoonstellingen. 

Growing Green Cities

Deze 7e editie van de wereldtuinbouwtentoonstelling staat in het teken van het thema 'Growing Green Cities' en toont groene oplossingen die onze steden leuker, leefbaarder én duurzamer maken. Best wel heel erg relevant, gezien in 2050 maar liefst 68% van de wereldbevolking in de stad woont. En dat op slechts 2% van het totale aardoppervlak...

Wat te doen op Floriade

Op Floriade Expo 2022 valt er genoeg te beleven. Zo bieden de tuinen en paviljoens volop inspiratie, vind je er diverse winkels, meer dan voldoende horecagelegenheden en er is een rijk kunst- en cultuurprogramma. Oh enne, wat dacht je van een ritje met de kabelbaan boven het park? 

Maak je bezoek aan Floriade compleet

Je bezoek aan Floriade Expo in hartje Almere combineren met een overnachting? Ontdek al onze hotels in hartje Amsterdam en plan je bezoek direct.

Deel dit artikel: