Persbericht

Billy Skelli-Cohen nieuwe CEO Eden hotels

19 Apr 2022

Eden Hotels ("Eden"), de Nederlandse hotelgroep in eigendom van de familie Dijkstra en KSL Capital Partners ("KSL") kondigt vandaag aan dat Billy Skelli-Cohen (45) is benoemd tot Chief Executive Officer (CEO). Léon Dijkstra introduceerde eerder deze week zijn opvolger bij de Eden Hotels teams, en informeerde over zijn nieuwe rol in de Raad van Commissarissen. De door KSL recent (december 2021) gedane meerderheidsinvestering in de groep moet de gecombineerde ambitie om het bedrijf te laten groeien en uit te breiden naar Europa mogelijk maken. 

Eden Hotels bezit en exploiteert momenteel 14 hotels met bijna 2.000 kamers, voornamelijk in Amsterdam en andere grote Nederlandse steden. Het bedrijf is in bijna 75 jaar opgebouwd door de familie Dijkstra en omvat onder meer het 400 kamers tellende Eden Hotel Amsterdam. Op dit moment werken er meer dan 500 mensen bij het bedrijf, verdeeld over de hotels en het Service Centre.

De investering van KSL zal Eden in staat stellen een groeiplan in Nederland en Europa te realiseren. Skelli-Cohen is zeer ervaren in hospitality met een track record in investeringen, ontwikkeling en exploitatie. Voorheen als CEO van Lore Group, leidde Skelli-Cohen de acquisities, herpositionering en exploitatie van haar iconische hotels zoals Pulitzer Amsterdam, Sea Containers Londen en Riggs Washington DC. Onlangs richtte Billy, het binnenkort te lanceren, hospitality merk Àterre mede op.

Léon Dijkstra, aandeelhouder en boardmember, zegt: "Ons partnerschap met KSL in december markeerde het begin van onze groeiplannen, het aan boord hebben van Billy zal ons helpen dit te realiseren. Met de steun van KSL, ons kern-DNA en Billy's ervaring gaan wij Eden naar het volgende niveau brengen en onze Europese groei starten".

Skelli-Cohen zegt: "Het is een voorrecht en een eer om toe te treden tot een familiebedrijf dat al heel lang bestaat, dat in twee generaties een aantrekkelijke collectie hotels in het centrum van de steden heeft opgebouwd en nu deel uitmaakt van de indrukwekkende portefeuille van KSL. Ik kijk ernaar uit om de krachten te bundelen met het bestaande team om de ontwikkeling en groei te stimuleren en Eden hotels in staat te stellen het volgende hoofdstuk in haar geschiedenis te schrijven".

Nieuwe CEO Eden Hotels, Billy Skelli-Cohen

Over Eden Hotels
Eden Hotels is een Nederlands familiebedrijf bestaande uit 14 hotels gelegen in stadscentra door heel Nederland. Al 75 jaar biedt Eden Hotels een unieke lokale ervaring aan haar gasten. Het bedrijf bestaat sinds 1947 en is groot geworden onder leiding van oprichter Sjoerd Dijkstra. Eind december 2021 is KSL Capital Partners toegetreden als aandeelhouder bij Eden. De gezamenlijke ambitie is om Eden Hotels verder uit te bouwen tot een Europees hotelbedrijf. De hotelgroep bestaat uit het The Lancaster Hotel Amsterdam, Eden Hotel Amsterdam, Jan Luyken Amsterdam, The Manor Amsterdam, The ED Amsterdam, City Hotel Hengelo, Crown Hotel Eindhoven, Babylon Hotel Den Haag, Designhotel Maastricht, City Hotel Groningen, Oranje Hotel Leeuwarden en het Savoy Hotel in Rotterdam. Kijk voor meer informatie op www.edenhotels.nl of bezoek de individuele hotelwebsites.

Over KSL Capital Partners
KSL Capital Partners, LLC is een private equity-onderneming die gespecialiseerd is in de reis- en vrijetijdsindustrie in vijf primaire sectoren: horeca, recreatie, clubs, onroerend goed en de reisindustrie. KSL heeft kantoren in Denver, Colorado; Stamford, Connecticut; Londen, Engeland en Singapore. Sinds 2005 heeft KSL meer dan $15 miljard aan kapitaal opgehaald en geïnvesteerd. Het huidige portfolio van KSL bevat deelnemingen in vooraanstaande bedrijven in de hospitality industrie. Het European Capital Solutions (ECS)-platform van KSL richt zich op niet-controlerende investeringen en kredietverstrekkingen op de gehele kapitaalstructuur in de Europese reis-en vrijetijdssector. Ga voor meer informatie naar www.kslcapital.com.

Deel dit artikel: