Blog

5 dingen om te doen in Groningen

05 Jul 2021  |  Zien & Doen

Als je het hebt over leuke steden in Nederland, dan zit Groningen er altijd tussen. En dat is niet alleen omdat Groningen zo’n gezellige studentenstad is. Het wemelt in Groningen van de vernieuwende en verrassende plekken die zéker een stedentrip waard zijn. De 5 leukste dingen om te doen in Groningen? We sommen ze voor je op.


1. Cafés met een thema bezoeken

Leuke plekken in Groningen genoeg, maar waar je sinds een paar jaar in de stad echt niet meer omheen kan? Themacafés! Van roaring twenties speakeasy bar The Stockroom, de tropische verrassing Mr. Smith’s Loft tot aan Jeu-de-boulesbar BOEL en hotspot WERKMAN, geïnspireerd op het werk en leven van de Groningse drukker en kunstenaar Hendrik Nicolaas Werkman. Oh, en vergeet ook vooral Spaak niet, een fietscafé waar fiets- en, vooruit, ook niet- fietsliefhebbers terecht kunnen voor lokaal gebrande koffie, biologische sappen en lunch.

Meer van onze favoriete bars en restaurants in Groningen ontdekken? Klik dan vooral even hier.

Foto credit: The Stockroom

2. Een stadswandeling maken

Groningen telt ongelooflijk veel mooie routes voor een stadswandeling. Langs de prachtige kades de Hoge en de Lage der A wanneer ’s avonds of in de winter de lichtjes branden, door de hofjes het Pepergasthuist en Pelstergasthuis of het Stadspark of Noorderplantsoen. Duik je liever de natuur in? Loop (een stuk van) de welbekende Pieterpad-route.

Wat-doen-Groningen-image-7.jpg

3. Een bierbrouwerij bezoeken

Je kunt Groningen eigenlijk niet verlaten voordat je een bezoek hebt gebracht aan een van de Groningse bierbrouwerijen of proeflokalen. Onze favoriete stekken? Brouwerij Marinus en Bax Bier. 

Wat-doen-Groningen-image-8.jpg

4. Excalibur beklimmen

Mag het van jou best nog een stukje hoger dan de Martinitoren? In natuurgebied Kardinge vind je Excalibur, de hoogste vrijstaande klimtoren ter wereld, vernoemd naar King Arthur. Een must voor de ervaren klimmer.

Foto credit: Hindrik Johannes de Groot / Shutterstock.com

5. Groningen op twee wielen ontdekken

Wist je dat nergens in Nederland zoveel de fiets word gepakt als in Groningen? Beweeg je dus als een echte "Stadjer" door Groningen en omgeving en ontdek alles in een raptempo op twee wielen. Fiets bijvoorbeeld in een kwartiertje naar het Hoornsemeer, lekker in de natuur, en strijk neer bij beach club Kaap Hoorn. Steek je liever je energie in het kijken dan het trappen? Ga dan voor een elektrische fiets, scooter of step! En vergeet vooral niet om onze collega’s bij City Hotel Groningen te vragen naar onze aanraders voor een local fietstour.

Wat-doen-Groningen-image-9.jpg

City Hotel Groningen zit in hartje stad. Je bent dus in een raptempo bij al die leuke Groningse highlights. Boek meteen je verblijf of bekijk hier de hotelarrangementen in Groningen.

Deel dit artikel: